Twenterand

Sportlust boekt knappe overwinning

Door de redactie

Sportlust speelde op zondag 12 mei in Ootmarsum tegen titelkandidaat KOSC. KOSC strijdt met RSC, BVV Borne en SV Delden om het kampioenschap en kon de punten dus hard gebruiken. Sportlust was al veilig maar kon nog een aantal plekken stijgen op de ranglijst.

Dat Sportlust vrijuit en zonder druk kon voetballen, was te zien. Sportlust liet de bal weliswaar aan de gastheren maar wist op goede momenten druk te zetten en waar mogelijk aardige aanvallen op te zetten. KOSC had de bal in de openingsfase, de eerste mogelijkheden waar echter voor Sportlust. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg via een strafschop toch op voorsprong. Sportlust liet zich niet van de wijs brengen en ging op dezelfde voet verder. Via de flanken werd een aantal mogelijkheden gecreëerd. Zo wist Toon van Dam een voorzet van Coen Kleinheerenbrink net niet te verzilveren en kon Dinand Hankamp een fout van de doelman net niet afstraffen. Een goed genomen vrije trap van Allard Hankamp werd knap gepareerd door de doelman van KOSC. Zo werd er gerust met 1-0.

De eerste twintig minuten van de tweede helft waren misschien wel de beste van het hele seizoen van Sportlust. Sportlust overvleugelde KOSC met uitstekend combinatiespel en goede aanvallen over de grond. Hieruit werd een tweetal kansen gecreëerd die uiteindelijk door Dennis Jozic net niet benut konden worden. Bij de derde mogelijkheid voor de goal was het wel raak. Niek Bruins wist na goed druk zetten de bal te veroveren op de helft van KOSC. Zijn lage voorzet werd door Dinand binnen geleden. Vlak hierna zette Dennis Sportlust zelfs op voorsprong nadat hij profiteerde van twijfelend ingrijpen van de laatste man van KOSC. Hij onderschepte de bal en schoof knap geplaatst raak. In de fase hierna werd Sportlust teruggedrukt maar doelman Frank Dubbink onderscheidde zich met een aantal uitstekende reddingen. Het hele team streed om de overwinning over de streep te trekken en dit was uiteindelijk ook het geval.

De drie punten gingen mee naar Vroomshoop waardoor Sportlust de komende weken nog een aantal plaatsen kan stijgen op de ranglijst, mits er nog meer punten behaald worden. Volgende week zondag komt Rood Zwart uit Delden op bezoek in Vroomshoop. Dit zal de laatste thuiswedstrijd van het seizoen worden en Sportlust hoopt het thuisseizoen samen met de supporters op een mooie wijze te kunnen afsluiten.