Hardenberg

Sportcentrum Baalderslag heeft vertrouwen in de toekomst

Door de redactie

Net als alle sportscholen begin maart op slot gingen door de corona, moest ook Sportcentrum Baalderslag haar deuren sluiten. Maar inmiddels is de Baalderslag weer open. Redactie De Toren was benieuwd naar hun ervaring. Het team Sportcentrum de Baalderslag doet hieronder hun verslag.

"Corona: 15 maart - heden Sportcentrum De Baalderslag. Het was een koude douche, zondagmiddag 14 maart, toen via de televisie bekend werd gemaakt dat sportscholen met ingang van 15 maart gesloten moesten blijven. Dit hadden we niet zien aankomen. Wel hadden we zelf vrijdag 13 maart de spinningles vanwege de intensiteit van de les al afgelast. Wat konden we op dat moment doen? Gelukkig bleek het mogelijk om digitaal nog een paar lessen te verzorgen. Het was leuk om te merken dat onze leden hier zo positief op reageerden. Daarnaast hebben we - via het online platform Fitsnacks-TV - groepslessen aangeboden waar veel gebruik van is gemaakt. In maart hadden wij uiteraard geen idee hoelang de sportscholen gesloten moesten blijven. Op de oproep vanuit de overheid dat elke branche een protocol diende in te sturen heeft onze brancheorganisatie NL. Actief als eerste een protocol ingediend. Vanwege de daling van het aantal corona-besmettingen in Nederland hoopten wij medio mei dat we de deuren weer zouden kunnen openen. Helaas werd alleen het buitensporten vanaf 18 mei weer toegestaan. Gelukkig hebben we achter Sportcentrum De Baalderslag al heel lang een ongebruikt stuk eigen terrein. Hier hebben we in mei en juni vrije trainingen en groepslessen verzorgd. Dit is zo goed bevallen dat we in de toekomst hier meer gebruik van willen gaan maken".

1,5 maatregel

De 1,5 meter regel van de overheid heeft ook geleid tot een kleine verbouwing in het sportcentrum Baalderslag. Om aan de 1.5 meter regel te kunnen voldoen hebben ze de foyer nu grotendeels als fitnessruimte ingericht, evenals een van de squashbanen. Hierdoor is 180 vierkante meter extra ruimte beschikbaar gekomen voor fitness. In totaal is nu de fitness in drie grote zones ingericht: Cardio en Circuit, Strength en Cardio Mix. Op deze manier kunnen alle fitnesstoestellen tegelijkertijd veilig gebruikt worden en wordt er gezorgd dat niet te veel mensen in dezelfde ruimte aan het trainen zijn.

Toekomst met vertrouwen tegemoet

"Verder hebben we geïnvesteerd in een online reserveringssysteem. Dankzij dit systeem weet je als sporter wanneer gesport kan worden en is het handhaven van de 1,5 meter regel geen enkel probleem. Ook hebben we onze lestijden en slots zo ingericht dat tussen elke groep sporters een kwartier ruimte zit zodat er tijdens het wisselen geen drukte ontstaat. Vanwege de 1,5 meter regel zijn op dit moment de kleedkamers en de douches nog gesloten. Sporters komen in sportkleding naar ons toe en na afloop kun je via de aangegeven route het gebouw weer verlaten. Gelukkig zijn we sinds 1 juli weer geopend en hebben we al veel van onze leden weer 'life' kunnen ontmoeten. Ook hebben we vanaf 1 juli weer de eerste nieuwe leden mogen verwelkomen. Mede dankzij hen zien we onze toekomst met vertrouwen tegemoet!", besluit het team Sportcentrum de Baalderslag.