Twenterand

Wissel in bestuur DETO: Krommendijk voor Goosselink

Ingezonden

In de voetballerij worden wissels vaak zoals in bovenstaande titel aangekondigd. Deze wissel in het bestuur zat er al een tijdje aan te komen. Al tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 2019 gaf Arjan Goosselink aan dat hij zijn bestuurstermijn niet zou gaan verlengen in oktober van 2019. Echter, het project 'Toekomst DETO Twenterand' en de plotselinge coronacrisis zorgden dat de voorzitterswissel nu een jaar later plaatsvindt dan aanvankelijk gepland.

Na achtjaar deel uitgemaakt te hebben van het DETO-bestuur, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter, zwaait Gooselink nu dus af, maar hij zal zeker niet verdwijnen van sportpark Het Midden. Hij blijft actief als vrijwilliger binnen DETO. Derby Krommendijk neemt per maandag 26 oktober, de dag dat de ALV (Algemene Ledenvergadering) zou hebben plaatsgevonden, de voorzittershamer over van Arjan Goosselink en is vanaf dat moment de nieuwe voorzitter van DETO. Alle daarbij behorende formaliteiten zullen, zodra de ALV 2020 kan worden gehouden, tijdens deze ALV worden afgewikkeld.

DETO kan, ondanks de momenteel onzekere tijden, met deze nieuwe enthousiaste voorzitter met vertrouwen de toekomst in. De 43-jarige Derby Krommendijk is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij is 'een kind van de club', speelt al sinds de jongste jeugd voor DETO en is tot op heden actief als speler in DETO 5 en bekleedde al diverse vrijwilligersfuncties binnen DETO. In het dagelijks leven werkt hij als vestigingsdirecteur voor de Ten Brinke Group, actief in de bouwsector in oonder meer Nederland en Duitsland.

Naast de nieuwe voorzitter, is ook Henrique Vossebeld op maandag 26 oktober officieel gestart als bestuurslid van DETO. Zij is in deze rol verantwoordelijk voor het Jeugdvoetbal binnen de club.