Twenterand

Vroomshoopse Boys in fases sterk tegen Rohda Raalte

Door de redactie

Vroomshoopse Boys oefende op donderdag 3 september op een regenachtig sportcentrum Tijenraan tegen Rohda Raalte. Vorig seizoen waren beide teams net voor de coronabreak in de top geklasseerd in respectievelijk de eerste klasse zondag en de tweede klasse zaterdag. De Boys werd hier in 2004 kampioen en promoveerde toen naar de eerste klasse. In het seizoen 2018-2019 eindigde de halve finale van de districtsbeker in een 2-1 overwinning voor Rohda Raalte.

In de eerste helft had de Boys met prima combinatiespel meer spelaandelen dan Rohda Raalte. Na 35 minuten nam Boys de leiding door een vliegend schot van Jelle Drees vanaf 30 meter na goed voorbereidend werk van Juliën Derks. Met enkele puike reddingen voorkwam doelman Chiel Sickman van de Boys treffers van Rohda Raalte. In de 42ste minuut had Ernst-Jan Heideman na een misser in de defensie van de thuisploeg een doelpunt voor de Boys op zijn schoen, maar doelman Sam Luycks redde bekwaam. Uit de tegenaanval scoorde Julian van Hoogstraten met een onhoudbare lob over doelman Chiel Sickman: 1-1.

De tweede helft, waarin aan Boys-zijde vijf keer werd gewisseld, gaf hetzelfde spelbeeld. Vroomshoopse Boys had een optisch overwicht, maar door de snelle omschakeling bleef de thuisploeg gevaarlijk. Dat leidde tot een snel doelpunt in de 52ste minuut van de vrij staande Wesley Hansler: 2-1. In de 60ste minuut werd die voorsprong weer weggepoetst door een fraaie inzet van dichtbij van Juliën Derks. Dat was het sein voor de Boys om nog meer aan te vallen en in de 70ste minuut leek de beloning voor die spelopvatting te komen. Ramon de Jong werd onreglementair binnen het strafschopgebied getackeld en de Boys kreeg een penalty. Jelle Drees trof echter keeper Sam Luycks op z'n weg.

Rohda Raalte liet in de slotfase zien wat efficiënt voetbal vermag. Na een goed uitgespeelde aanval liet Kevin Peppels, met een beauty hoog in het doel de 3-2 noteren. In de 83ste minuut was het weer raak, toen Julian van Hoogstraten na een snelle aanval de 4-2 maakte. Dat was tevens de eindstand, waarbij Vroomshoopse Boys bewees over veel potentieel te beschikken. Op de beslissende momenten bleek Rohda Raalte doeltreffender dan de mannen van Jan-Peter Jonkman en Henk Harmens. Op zaterdag 5 september speelt de Boys het bekerduel tegen zondagtweedeklasser Achiles'12. Om 19.00 uur wordt er in Hengelo afgetrapt.