Twenterand

Twenterandse voetbaljeugd mag de wei weer in

Door de redactie

Vanaf woensdag 29 april mogen in Nederland kinderen tot en met twaalf jaar en jeugd van dertien tot en met achttien jaar onder begeleiding weer buiten trainen. De noodverordening is inmiddels ook in de gemeente Twenterand opgeheven en de (voetbal)clubs moesten een plan van aanpak indienen, waarmee zij aan de voorwaarden voor herstart van de trainingen voldoen. De clubs wachtten daarna op groen licht van de gemeente.

De voetbalclubs mogen de grasvelden niet betreden omdat die al ingezaaid zijn en zijn nu aangewezen op de kunstgrasvelden, waarbij het een heel gepuzzel was om de trainingsschema's in elkaar te draaien. Ook melden de clubs dat de verschillende lichtingen elkaar niet mogen kruisen. Ze mogen op zijn langst van tien minuten voor tot tien minuten na de training aanwezig zijn. Kantines blijven gesloten en kleedkamers mogen niet gebruikt worden, dus thuis douchen! De sportparken zijn alleen toegankelijk voor spelers, trainers en coördinatoren. Ouders zonder een actieve rol mogen het park niet betreden. Bij DETO, DOS'37, Den Ham en Vroomshoopse Boys is er tevens een overzicht gepubliceerd voor het brengen en halen van de kinderen, volgens een kiss-and-ride principe. De Twenterandse voetbalclubs komen met hun eigen opstartschema:

Vroomshoopse Boys

Vroomshoopse Boys is op vrijdag 1 mei als eerste Twenterandse voetbalclub weer gestart. Hier zijn de trainingstijden zoveel mogelijk op de oorspronkelijke avonden gepland. Een aantal trainingsavonden is naar de vrijdagavond verplaatst. De spelers worden erop gewezen, eerst de handen te desinfecteren, voordat het sportpark betreden mag worden. Het naleven van alle regels is de verantwoordelijkheid van iedereen. Er wordt gecontroleerd op de regels. Overtreding kan leiden tot uitsluiting van groepen en in het uiterste geval tot opnieuw sluiten van de accommodatie. Voor alle info: www.vvvroomshoopseboys.nl.

Voorwaarts

Voorwaarts wacht op groen licht van de gemeente Twenterand. Zij hebben aan de hand van de protocollen regels gemaakt hoe dit veilig moet kunnen. Voorwaarts heeft onlangs voor haar trainers de VTON app aangeschaft. Deze app verzorgt allerlei oefenvormen voor trainers die zelf worstelen met oefenstof en zorgt ook voor een rode lijn in trainingen. De VTON app heeft speciaal voor de 1,5 meter maatschappij trainingen bedacht die daar aan voldoen, die de Voorwaartstrainers voor die doelgroep prima kunnen gebruiken. Bij Voorwaarts kunnen ook niet-leden in deze doelgroep vrijblijvend enkele weken meetrainen en zij hopen daarmee na deze verschrikkelijke periode voor de sport nieuwe leden te mogen ontvangen. Voorwaarde is wel dat ze zich goed houden aan de opgestelde protocollen maar dat geldt ook voor de leden. Voor alle info: www.vvvoorwaarts.nl.

Den Ham

Op de Rohorst was de start van de trainingen op zaterdag 2 mei en allemaal op vrijwillige basis! Als iemand niet wil trainen vanwege angst voor Corona, dan hoeft dat niet. Het schema is vooral bedoeld om te kunnen trainen op een veilige manier. Communicatie door de leiders is leidend of een training doorgaat of vervalt! Er is altijd een coronacoördinator aanwezig en deze ziet toe op de toepassing van de juiste regels. Als die worden geschonden kan er een boete komen voor de club en/of wordt het sportpark weer gesloten. Voor alle info: www.vvdenham.nl.

Sportlust

Sportlust Vroomshoop is in afwachting van de definitieve Go van de gemeente Twenterand. De voorbereidingen zijn in volle gang. De intentie is om op dinsdag 5 mei, een echte Bevrijdingsdag dus, weer te beginnen met de trainingen. De trainers verdiepen zich intussen in de opzet van aangepaste trainingen, het bestuur is bezig de organisatie er omheen in detail in te vullen en alle regels voor hygiëne, vervoer, et cetera duidelijk met alle kinderen, ouders en kader te communiceren. Alles wordt goed afgestemd met Vroomshoopse Boys en korfbalvereniging TOP als medegebruikers van het sportpark. Ook Sportlust nodigt niet-leden in de betreffende leeftijdsgroepen uit zich aan te sluiten bij de trainingen. Voor alle info: www.sportlustvroomshoop.nl.

DETO

Bij DETO hoopt men dat de jeugd met ingang van woensdag 6 mei weer zal trainen. De jeugdspelers worden gevraagd hun eigen bal mee te nemen, zelf voor drinken te zorgen en thuis te douchen. De jeugd tot en met twaalf jaar traint niet in de oude teamindeling, maar op basis van leeftijd. De overige jeugd traint volgens het 1,5 meterprincipe, waarbij de huidige teamindeling wordt aangehouden. Bij DETO kunnen jongeren geboren in 2013 of ouder, in de maand mei gratis trainen. Voor alle info: www.deto.nl.

DOS'37

DOS'37 start de trainingen vanaf maandag 11 mei, met één training per team in de week en een tweede trainingsmoment op de vrijdagmiddag. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, in verband met de indeling van de groepen, het aantal benodigde trainers en het afstemmen van de noodzakelijke oefenstof. Zo kan DOS'37 de leeftijdsgrens bewaken. Alle teams trainen in hun oude samenstelling, al hebben enkele spelers in de JO19-teams de cruciale leeftijd van 19 jaar bereikt. Zij zijn nu senioren en moeten wachten op groen licht van de overheid. De jeugd tot en met twaalf jaar mag in tegenstelling tot de overige jeugdteams geen eigen drinkbidon meenemen, zij krijgen na afloop ranja. Niet-leden jonger dan 19 jaar, kunnen bij DOS'37 een maand lang gratis meetrainen. Voor alle info: www.dos37.nl.