Twenterand

TOP pakt in degradatieduel simpel de eerste punten

Ingezonden

Voorafgaand aan de wedstrijd op zaterdag 25 januari keek menig TOP supporter met een schuin oog naar de ranglijst. TOP stond voorafgaand aan deze wedstrijd teleurstellend puntloos onderaan. De thuiswedstrijd tegen Harkema (de nummer voorlaatst) is halverwege het seizoen al van groot belang.

Coach Alan Burchartzt moest voorafgaand aan de wedstrijd het nodige improviseren aan zijn basis acht. Wegens blessures en afwezigheden speelden Jeffrey Bakker en Mark Ekkel. De wedstrijd stond onder leiding van de heer H. Burchartzt. TOP begon goed aan de wedstrijd en promoveerde haar eerste schot tot doelpunt. TOP was beduidend sterker in de beginfase en wist doormiddel van haar sterke rebound gemakkelijk uit te lopen. Harkema kwam niet verder dan één schots en wist sporadisch de korf te vinden. TOP liep via 3-1 en 8-3 uit naar een ruime 12-4 ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft liet TOP de touwtjes een beetje vieren, maar spannend werd het niet meer. TOP liet enkele junioren nog meespelen. Ruim 5 minuten voor tijd scoorde TOP voor het eerst dit seizoen haar 20ste doelpunt, in het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord door de ploeg uit Vroomshoop. De scheidsrechter floot af bij een simpele 20-14 overwinning voor TOP.

De opluchting na de wedstrijd was voelbaar. TOP verlaat door de overwinning de laatste plaats, deze draagt het over aan Harkema.

Volgende wedstrijd

Aankomende zaterdag wacht er voor TOP wederom een degradatiekraker, EKC uit Emmen is dan de tegenstander. Aanvang van deze wedstrijd bedraagt 16:50 uur.