Twenterand

Tennisvereniging De Bosbaan organiseert Supertiebreak-dubbeltoernooi

Ingezonden

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli organiseert tennisvereniging De Bosbaan in Vroomshoop het 'Supertiebreak-dubbeltoernooi' voor haar clubleden. Het dubbeltoernooi bestaat uit de categorieën damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. De duo's worden ingedeeld aan de hand van de gezamenlijke speelsterktes en onderverdeeld in poules. Vrijdag 3 juli om 18.00 uur zullen de eerste wedstrijden worden gespeeld.

De maatregelen rondom Covid-19 worden steeds meer versoepeld en dat betekent dat de club steeds vaker groenlicht krijgt voor haar activiteiten. Reden genoeg voor de vereniging om het eerste toernooi van het jaar op poten te zetten. Voorzitter Benno Witzand vertelt: "De afgelopen maanden hebben onze clubleden hun sport niet kunnen beoefenen door het RIVM-advies om binnen te blijven. Nu we langzaamaan meer mogen ondernemen, kan een toernooi natuurlijk niet uitblijven. Het toernooi heet 'Beat corona'. Sporten is immers goed voor je weerstand, waardoor het virus minder kans krijgt. Wij moedigen in beweging komen alleen maar aan en hebben veel zin in het toernooi."

Het Supertiebreak-dubbeltoernooi is anders dan reguliere toernooien. "De supertiebreak kent een andere puntentelling dan de reguliere telling.", vertelt Marcel Leemhuis, lid van de toernooicommissie. "Normaal gesproken speel je complete sets en kan ervoor gekozen worden om de derde, de winnende, set als supertiebreak te spelen. De reguliere telling vervalt dan en men speelt dan tot minimaal tien punten (en wint met twee punten verschil). Daardoor wordt het spel sneller gespeeld. Voor dit toernooi betekent dat wij meer leden, op een verantwoorde manier, deel kunnen laten nemen. De leden zijn immers wel weer toe aan een competitief potje tennis.", grapt Leemhuis.

Het toernooi is alleen toegankelijk voor leden van de tennisvereniging. Voor nieuwe leden heeft de club een 'Maak kennis met tennis'-actie in het leven geroepen. Ga hiervoor naar www.tvdebosbaan.nl.