Twenterand

Team Eurosped heeft selectie compleet

Door de redactie

Aan de zoektocht naar een speelster voor de passer-loperpositie in Team Eurosped is met het contracteren van Alaska Zwaanswijk een einde gekomen. Alaska wordt deze maand 17 jaar, maakt de overstap van Sliedrecht Sport naar Twente en heeft bij Team Eurosped een driejarig contract getekend.

Brian Cleton

Coach Diane Rademaker geeft aan dat in principe gezocht werd naar een speelster met ervaring die onze jonge selectie meer stabiliteit zou kunnen geven. "De spoeling is daar erg dun, de meeste spelers van deze signatuur spelen in het buitenland en laten zich moeilijk losweken", aldus Diane. "Toen we ons zoekveld verder uitbreidden kwam Alaska in beeld. Een jonge, gedreven en talentvolle speelster uit een Haagse sportfamilie". Trainer Jan Berendsen vult aan: "Wat ze inmiddels in oefenwedstrijden en trainingen heeft laten zien schept hoge verwachtingen die we de komende drie jaar samen met haar hopen in te kunnen lossen".

Alaska is verguld met deze stap. "Het is een wat onverwachte, maar mooie stap vooruit om mijn volleybalambities waar te maken. Ik zie er naar uit om samen te werken met Diane en Jan en hoop veel van hen te leren. Het team is heel positief en ik voelde me vanaf het eerste moment welkom. Het is ook fijn dat ik enkele spelers al kende van Papendal, Beach Team Nederland en verenigingen waar ik eerder speelde".

"Natuurlijk is het een grote stap om niet alleen van club te wisselen of hoger te gaan spelen, maar ook te gaan wonen in Twente. Het huis in Vroomshoop is net helemaal opgeknapt en met vijf teamgenoten gaan we het huishouden delen. De sporthal is vlakbij, dus het leven gaat helemaal in het teken van topsport staan".