Twenterand

Sportlust begint bekercompetitie met ruime overwinning

Door de redactie

Op zondag 30 augustus speelde Sportlust de bekerwedstrijd tegen DAVO uit Deventer. Het werd uiteindelijk een zeer aangename middag voor de mannen van trainer Ruud Bruns.

In verband met de afwezigheid van Allard Hankamp, Tsjeard Brinksma, Thomas Spoor en Coen Kleinheerenbrink vormden Coen Sickman en Stefhan de Vries een nieuw centraal duo achterin. Beiden deden het uitstekend. Daarnaast kreeg doelman Marten Treep kans op speelminuten door de blessure van Frank Dubbink.

Sportlust schoot uit de startblokken. Na vier minuten kreeg Tim Spoor de bal voor de voeten op de rand van het strafschopgebied en schoot diagonaal hard in de linkeronderhoek: 1-0. Niet veel later krulde Dennis Jozic van nagenoeg dezelfde afstand de bal fraai in de rechterhoek. Door de vele positie wisselingen op het middenveld, bestaande uit Dinand Hankamp, Gijs Kleinheerenbrin en Toon van Dam, en de lopende mensen in de voorhoede kregen de bezoekers geen grip op de wedstrijd. Halverwege de eerste helft liet Dennis dan ook al de 3-0 op het scorebord zetten nadat Gijs de bal prima klaar had gelegd. DAVO kon er, mede door de goede organisatie bij Sportlust, weinig tegenover stellen.

In de eerste tien minuten van de tweede helft zorgde DAVO voor iets meer dreiging, mede door een aantal hoekschoppen. Doeltreffend werden ze echter niet, onder andere door een goede redding van doelman Marten Treep. Halverwege de tweede helft belandde een indraaiende vrije trap van Sportlust via de paal voor de voeten voor Gijs Kleinheerenbrink die hier wel raad mee wist: 4-0. Niet veel later speelde invaller Matthew Schuurs zijn directe tegenstander door de benen en gaf de bal mee aan Tim, wiens strakke voorzet bij Dennis aankwam, die de bal tegen de touwen schoot. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 6-0. In de omschakeling zette Coen Sickman met een strakke pas Tim alleen voor de doelman. Tim legde keurig breed voor de meegelopen Dennis die de bal binnen kon tikken. Dat was ook de eindstand. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Deventer bij de Gazelle.