Twenterand

Opening seizoen met afscheidswedstrijd Tommie Dam

Ingezonden

Zaterdag 15 augustus om 17.00 uur begint voor de Hammer selectie het nieuwe seizoen met een bijzondere wedstrijd, de afscheidswedstrijd van Tommie Dam. Na ruim 350 wedstrijden in het eerste team is Tommie gestopt als speler/aanvoerder. In 2003 speelde hij zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht en nu, bijna zeventien jaar later is er de afscheidswedstrijd. Als broekie van zes begon hij in de f-pupillen met een team waarvan de klasse af droop, natuurlijk ook door de bezielende leiding van de fanatieke vaders/leiders (papa) Johan, Gert en Jan.

Nu na al die jaren een afscheidswedstrijd waarna hij zelf verder gaat als assistent trainer.

Speciaal voor deze wedstrijd is als tegenstander een team geformeerd van oud Den Ham spelers, waarmee Tommie veel wedstrijden heeft gespeeld.

We noemen hierbij Louis, Michel, de oudere garde als Robinho, Shakkie, Gerdo, Tim en John maar ook de veteranen als André Hemmink, Jeroen de Groot, de Kolkmannetjes etc.

Het gerucht gaat dat zelfs Johnny Zorgdrager in de vakantie periode is gesignaleerd tijdens duurlopen om zodoende goed partij te kunnen geven. Maar liefst een selectie van 26 personen is uitgenodigd.

Al met al een feest van herkenning en nostalgie op het sportpark ter ere van het afscheid van Tommie Dam.