Twenterand

Eerste toernooi tennisvereniging De Bosbaan groot succes

Ingezonden

Afgelopen weekend vond het allereerste toernooi van het jaar plaats bij tennisvereniging De Bosbaan in Vroomshoop. Ondanks de matige weersvoorspellingen werd het een zeer geslaagd weekend. Maar liefst 87 clubleden namen deel aan het 'Supertiebreak-dubbeltoernooi' waaronder een groot aantal nieuwe leden.

De vereniging moest tot voor kort noodgedwongen haar deuren sluiten vanwege het coronavirus, maar hervat langzaam haar activiteiten. Voorzitter Benno Witzand sprak de deelnemers aan het einde van het toernooi toe. "De voorjaarscompetitie, het Hekman Open-toernooi en clubkampioenschappen gingen dit jaar niet door. We moesten alle activiteiten afblazen en ook de kantine was gesloten. Toen de vereniging naar aanleiding van de versoepelde maatregelen weer open mocht, hebben wij met de commissies direct een toernooi op poten gezet. De animo bleek ontzettend groot en ook zag ik veel nieuwe, jonge gezichten waarvan ik hoop dat zij allemaal competitie gaan spelen", aldus Benno Witzand.

Witzand kondigde tijdens zijn speech tevens aan dat het Hekman Open-toernooi, dat normaliter in het voorjaar plaatsvindt, in week 38 doorgang vindt. Dit toernooi is toegankelijk voor alle tennissers uit de regio. Binnenkort opent de inschrijving en er geldt een maximaal aantal deelnemers. Ook het Oktoberfest-tennistoernooi zit in de pijplijn en op 29 augustus is er een open dag voor iedereen die vrijblijvend wil kennismaken met de groeiende tennisvereniging. Vanaf september wordt de najaarscompetitie gespeeld. Met deze reeks van activiteiten hervat de vereniging het seizoen.