Twenterand

Eerste toernooi tennisvereniging De Bosbaan groot succes

Ingezonden

Afgelopen weekend vond het allereerste toernooi van het jaar plaats bij tennisvereniging De Bosbaan in Vroomshoop. Maar liefst 87 clubleden namen deel aan het 'Supertiebreak-dubbeltoernooi' waaronder een groot aantal nieuwe leden.

De organisatoren kijken terug op een zeer geslaagd weekend waarin 87 deelnemers meededen aan het 'Supertiebreak-dubbeltoernooi'. De vereniging moest tot voor kort noodgedwongen haar deuren sluiten vanwege het coronavirus, maar hervat langzaam haar activiteiten.

Een enthousiaste voorzitter sprak de deelnemers aan het einde van het toernooi toe. "De voorjaarscompetitie, het Hekman Open-toernooi en clubkampioenschappen gingen dit jaar niet door. Voor de bedrijfsvoering van een vereniging was dat een zware dobber. Toen de vereniging naar aanleiding van de versoepelde maatregelen weer open mocht, hebben wij met de commissies direct een toernooi op poten gezet. Het animo bleek ontzettend groot en ook zag ik erg veel nieuwe, jonge gezichten waarvan ik hoop dat zij allemaal competitie gaan spelen. Er is ontzettend veel talent. Allen bedankt voor dit geweldige weekend en een applaus voor de commissies die het toernooi mogelijk hebben gemaakt.", aldus Benno Witzand.

Witzand kondigde tijdens zijn speech tevens aan dat het Hekman Open-toernooi -dat normaliter in het voorjaar plaatsvindt- in week 38 doorgang vindt. Dit toernooi is toegankelijk voor alle tennissers uit de regio. Binnenkort opent de inschrijving en er geldt een maximaal aantal deelnemers. Ook het Oktoberfest-tennistoernooi zit in de pijplijn en op 29 augustus is er een open dag voor iedereen die vrijblijvend kennis wil maken met de steeds groeiende tennisvereniging. Vanaf september wordt de najaarscompetitie gespeeld. Met deze reeks van activiteiten hervat de vereniging -met gewijzigde data- het seizoen.

Na Witzand's toespraak reikte de wedstrijdleiding de prijzen uit. Het toernooi kende negen onderdelen. Achttien tennissers vielen in de prijzen. De eersten en tweeden ontvingen als prijs een cadeaubon van de plaatselijke DA-drogist.