Twenterand

DOS'37 verliest tweede bekerwedstrijd van sterk FC Suryoye

Ingezonden

Een gehavend DOS'37 speelde zaterdag 5 september haar tweede bekerwedstrijd in Enschede tegen FC Suryoye, waarbij veel vaste basisspelers ontbraken.

Na wat aftasten was het Suryoye dat het spel naar zich toe trok. DOS'37 wachtte af. Suryoye was door hun snellere spel gevaarlijker en ze kwamen in het begin een paar keer goed door richting de goal van DOS'37. In de zestiende minuut viel dan ook de verdiende openingstreffer van Suryoye. Een lage schuiver van 25 meter werd door keeper Jordy Dijkhuis van DOS'37 niet goed ingeschat en verdween zo in de goal 1-0. Daarna bleven de gevaarlijkste situaties zich afspelen voor de goal van DOS'37. Het tempo van DOS'37 was te laag en de spelers konden elkaar moeilijk vinden. Het spel oogde heel rommelig, er was duidelijk geen goede afstemming. Een miscommunicatie tussen keeper Jordy Dijkhuis en centrale verdediger Martijn Olde Olthof was daar een voorbeeld van. Eigenlijk was een schot op goal in de 33ste minuut van Ronald Te Morsche het enige gevaarlijke wapenfeit tot dat moment van DOS'37. Uit het niets viel dan toch een goal te noteren voor DOS'37. Het was Twan Schoonewille die vanaf de rechterkant in de 36ste minuut de bal voor de goal slingerde, waarop Lars Kikkert als een echte spits goed reageerde. Lars kopte op goal en met een beetje fortuin, omdat de keeper van Suryoye niet vrijuit ging, verdween de bal in het netje 1-1. In de 44ste minuut was het raak voor Suryoye, die profiteerde van weifelend optreden van de keeper van DOS'37, 2-1 voor Suryoye.

Tweede helft

Na rust kwam DOS'37 wat feller uit de startblokken, wat resulteerde in twee gevaarlijke acties voor de goal van Suryoye. Maar al vrij snel trok Suryoye het spel weer naar zich toe. Met snel spel maakten ze het de defensie van DOS'37 weer moeilijk en dat resulteerde ook in een goal in de 53ste minuut, met een strak schot van 20 meter werd het 3-1. De slotfase was de beste fase van DOS'37, de ingevallen Quint Brughuis speelde daarbij een belangrijke rol. In de 78ste minuut schoot hij de bal keihard in de touwen en bekroonde zijn goede invalbeurt met een mooie goal, 3-2. DOS'37 ging drukken om de gelijkmaker te forceren, het was wachten op de 3-3, maar die kwam er niet, want in de 89ste scoorde Suryoye de 4-2 eindstand. Over de gehele wedstrijd genomen een verdiende overwinning voor Suryoye. Voor DOS'37 was het ontbreken van zoveel basisspelers te veel van het goede. Hopelijk zien wij de komende weken wel het sterkste DOS'37 aan het werk, richting de start van de competitie op 19 september 2020.

Opstelling DOS'37: Dijkhuis, Brinkman, Olde Olthof, Schoonewille (Mohamed 60'), Wout Kikkert (Danny Kikkert 87'), Tom Smoes (Tempert 60'), Wietse van 't Spijker, Fokke (Brughuis 70'), Lars Kikkert, Te Morsche, Janse