Twenterand

DOS'37 in voorbereiding op seizoen 2020-2021

Door de redactie

De selectie van DOS'37 startte eind juni met de eerste trainingssessies ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, welke werden afgesloten met twee oefenwedstrijden (0-2 tegen ON Almelo en 3-0 tegen TVC'28). Op maandag 10 augustus hervat DOS'37 de voorbereiding.

Martin Vos

De selectie van DOS'37 kent een aantal nieuwe gezichten, waarbij de opvallendste die van trainer Jeroen Niks is. Niks (40) keert na tien seizoenen bij Den Ham en Sparta E. terug op het oude nest, deze keer als hoofdtrainer, na eerder als assistent-trainer te hebben gefungeerd in 2012-2013. Als speler heeft Niks bij DOS'37 zijn sporen al verdiend. In jeugdteams scoorde hij veel doelpunten gescoord en in het vlaggenschip scoorde hij in tien seizoenen 95 doelpunten. Niks wordt dit seizoen geassisteerd door Peter Knobbe. De 36-jarige Nijverdaller trainde eerder met succes het reserveteam van DOS'37, waarmee hij in 2018 promoveerde naar de eerste klasse.

De spelersselectie kent de nodige veranderingen. Nadat er zes spelers zijn vertrokken zijn er negen nieuwe spelers toegevoegd om aan een volwaardige selectie te komen. Twan Schoonewille, Willem van 't Spijker, Wietse van 't Spijker, Lars Kikkert en Maarten Slomp zijn overgeheveld vanuit het reserveteam van DOS'37. Shakki Mohamed van Hoogeveen, Michel Kamphuis van DOS Kampen, Jordi Brinkman van HSC'21 en Tom Smoes van Excelsior'31 spelen volgend seizoen allen in het geel-zwart van DOS'37.

DOS'37 oefent op zaterdag 22 augustus thuis tegen Sparta Enschede. De eerste officiële wedstrijd is op zaterdag 29 augustus. DOS'37 speelt dan in eigen huis een bekerduel tegen VIOD. De competitie start op zaterdag 19 september.