Twenterand

DOS'37 bekert verder na winst in Dalfsen

Door de redactie

De wedstrijd begon van beide kanten in een gezapig tempo, waarbij het tempo van DOS'37 een tikkeltje hoger lag dan van ASC'62. In de veertiende minuut schoot Menno Kamphuis op goal zonder dat zijn schot echt gevaarlijk werd. De actie kreeg meteen een goed vervolg toen Shakki Mohamed doorkwam over rechts en Maarten Slomp in stelling bracht voor de goal. Hij kon echter net niet de bal goed afdrukken om er een serieuze doelpoging van te maken.

J.Tempert

DOS'37 werd wel steeds beter en drukte ASC'62 verder terug op de eigen helft. Een fout op het middenveld in de 43ste minuut van aanvoerder Michel Kamphuis, die een speler van ASC'62 de bal in de voeten speelde, leidde tot een zeer gevaarlijke aanval aan de rechterkant van het veld van ASC'62. Patrick Nitert behoede DOS'37 met een fabelachtige redding voor een achterstand. Het zou tegen de verhouding in zijn geweest, maar dat telt in het voetbal niet.

In het tweede deel een beetje hetzelfde spelbeeld als voor rust. DOS'37 speelde in een te laag tempo en de passing was te slordig. Nadat ASC'62 in de 64ste minuut nog een keer gevaarlijk was geweest met een van richting veranderd schot, dat net naast ging, was het toch DOS'37 dat op voorsprong kwam. In de 65ste minuut kon Menno Kamphuis na een fout van ASC'62 vrij doorlopen naar de goal en heel beheerst de bal achter de doelman van ASC'62 stiften, 0-1. Daarna had DOS'37 de wedstrijd onder controle. Het was wachten op meer doelpunten. In de 72ste minuut was het Shakki Mohamed die zijn snelheid goed gebruikte en de bal voor de goal bracht, precies voor de voeten van Tom Smoes, 0-2.

Er was aan de kant van DOS'37 nog één goede actie te zien, Shakki Mohamed schoot een bal uit een hoekschop goed voor de goal, waarop Martijn Olde Olthof zeer attent reageerde en bijna de 0-3 binnenkopte. Chiel Pasman van ASC'62 kon in de 85ste minuut zo doorlopen richting Patrick Nitert en heel knap afwerken: 1-2. Nu werd het toch nog een beetje billen knijpen voor de meegereisde supporters uit Vriezenveen, want ASC'62 gooide er nog een slotoffensiefje uit, maar de wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor DOS'37.

J.Tempert

J.Tempert