Twenterand

Competitiestart voor Team Eurosped uitgesteld

Door de redactie

De competitiestart voor Team Eurosped laat nog even op zich wachten. In verband met de uitvoer van het coronaprotocol is de wedstrijd die Eurosped afgelopen zondag zou spelen tegen Regio Zwolle Volleybal DS 1 niet doorgegaan. Er wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum vastgesteld.

Aan het einde van het vreemde seizoen 19-20 hadden staf en bestuur van Eurosped de uitdagende taak om twaalf (!) nieuwe speelsters aan de selectie toe te voegen. Slechts Charlot en Jolien bleven. Het uiteindelijk resultaat is een erg jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van 19,4 jaar, op het Talentteam na de jongste van de eredivisie. Van een nieuw en jong team is bekend dat de foutenlast soms hoog kan zijn en dat teambuilding (technisch, fysiek en mentaal) daar een positief effect op zal hebben. De brede voorbereiding met als hoogtepunt deelname aan het voorbereidingstoernooi in Nancy (nog net voordat daar code oranje van kracht was) heeft hier een flinke bijdrage aan geleverd.

Dat leeftijd alleen niet bepalend is voor de prestaties bleek vorige week tijdens de traditionele start van het seizoen: de strijd om de Supercup. Vanwege corona werd die dit jaar als een final four gespeeld, met de top drie van de afgebroken competitie en de bekerwinnaar. Het jonge team van Eurosped maakte een goede indruk en bereikte de finale, waarin het met 3-1 verloor van Sliedrecht Sport.