Twenterand

Bijzondere start seizoen voor VZ&PC

Door de redactie

In meerdere opzichten was de start van waterpoloseizoen 2020-2021, op zaterdag 3 oktober, bijzonder voor VZ&PC uit Vriezenveen. Door de geldende covid-19 maatregelen was thuispubliek niet toegstaan. Dat had helaas impact op de sfeer, maar niet op de resultaten.

Na het startsignaal werd 'opgezwommen' door Onder 11 onder leiding van kampioenscoach 2019-2020 Denise Kenkhuis. Met een grotendeels vernieuwd team wonnen zij maar liefst met 20-0. Er werd mooi samengespeeld en het plezier spatte er vanaf. Daarna was het de beurt aan O15 en O17A, zij sloten twee mooie wedstrijden af met respectievelijk 16-3 en 7-2. Dames1 ging met mondkapjes op in de auto naar Groningen om onder leiding van de nieuwe coach Erik Nijsink met 2-7 te winnen. Thuis ging VZ&PC verder met O17B, zij zetten 10-1 op het scorebord.

Voordat Heren 1 van start kon gaan, kreeg Bart Sportel een mooie VZ&PC badjas met een gouden 25 in lauwerkrans erop. Bart maakte namelijk 25 jaar geleden als vijftienjarig talentje zijn debuut in Heren 1, toen ook onder leiding van de huidige coach Bertus Aman. De streekderby tegen de Mors werd met 15-13 winnend afgesloten. Tot slot was het aan Heren 2 om de succesvolle eerste competitiedag voor VZ&PC winnend af te sluiten, zij verzaakten niet en waren met 12-5 te sterk voor De Rijn H2. Een mooiere start had VZ&PC zich niet kunnen wensen, op het afwezig zijn van hun trouwe toeschouwers na dan.