Ommen

Sport doet iets met je!Ommen doet volop mee met de Nationale Sportweek

Door de redactie

Op woensdag 25 september kunnen alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 kennis maken met sport. Ze kunnen een nieuwe sport proberen en er zijn geen kosten aan verbonden. Zo kunnen ze deelnemen aan een workshop atletiek, workshop hockey of een workshop BMX. De activiteiten vinden plaats op Sportpark Westbroek.

Groep 3 tot en met 5 kunnen workshops volgen van 13.00 uur tot ongeveer 14.15 uur. Voor groep 5 tot en met 8 zijn er workshops van 14.45 uur tot ongeveer 16.00 uur. Wil je deelnemen mail dan je naam, leeftijd, de groep waarin je zit en welke sport je graag wilt doen naar nienke.weijdeman@ommen.nl. Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met nadere informatie over de workshop.

Op vrijdag 20 september is er een tennistoernooi voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 op sportpark Westbroek. De winnaars nemen het een week later, ook op sportpark Westbroek, op tegen de winnaars van toernooien in de omgeving. Sporten is belangrijk aldus wethouder Ko Scheele: "Ommen staat bekend om haar sportiviteit en goede accommodaties. Het is mooi om speciaal voor kinderen dan extra aandacht te hebben en hen de mogelijkheden van verschillende sporten te laten zien."

Om het goede voorbeeld te geven is er voor gemeenteambtenaren ook een veelzijdig sportprogramma met diverse sportieve workshops georganiseerd.