Hardenberg

Spierfonds zoekt vrijwilligers

Door de redactie

Van 6 tot en met 12 september is de jaarlijkse collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds, de aanjager van de strijd tegen spierziekten en financiert wetenschappelijk onderzoek. De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen om de onderzoeken te financieren en daarom is álle hulp welkom. Het Spierfonds zoekt daarom enthousiaste vrijwilligers.

Wilt u helpen? Meld u aan als collectant of vraag mensen in uw omgeving of zij willen helpen. Mede dankzij de vrijwilligers zijn oplossingen gevonden voor een aantal spierziekten, geweldig! Maar er is nog een lange weg te gaan om voor alle 600 spierziekten een oplossing te vinden. Collecteren duurt gemiddeld twee uurtjes, maar het maakt een belangrijk verschil voor mensen met een spierziekte.

Neem Isa. Zij is 14 jaar oud en heeft een spierziekte. Haar moeder Jenny collecteert al jaren voor het Spierfonds. Jenny: "Het is niet altijd makkelijk voor Isa of voor ons om te leven met deze vreselijke spierziekte, maar gelukkig hebben we steun van elkaar en de mensen om ons heen. Het Spierfonds financiert wetenschappelijk onderzoek dat voor Isa hopelijk een verschil kan maken. Daarom collecteren wij elk jaar met het hele gezin! Helpt u mee? Meld u aan via www.spierfonds.nl/collecteren".

Kwetsbare doelgroep

Het coronavirus houdt ons dit jaar allemaal in z'n greep. De invloed ervan is groot, op veel verschillende vlakken. Mensen met een zwakkere gezondheid, zoals mensen met een spierziekte, leven nog steeds met de angst om besmet te raken. Voor deze mensen is een longontsteking levensgevaarlijk. Juist in deze tijd blijkt daarom weer hoe hard wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten nodig is.

Collecteren in tijden van de coronacrisis

Alle collecterende goede doelen in Nederland hebben gezamenlijk een protocol opgesteld om te zorgen dat collectanten en gulle gevers in Nederland veilig aan collectes kunnen participeren. Hierin wordt rekening gehouden met de 1,5 metersamenleving en staat ieders persoonlijke veiligheid centraal. Alle nieuwe collectanten worden hierover tijdig geïnformeerd. Zo kunnen we samen op een veilige manier toch geld inzamelen voor de strijd tegen spierziekten.