Hardenberg

Spelen met taal en fantasie

Door de redactie

Peuters en kleuters genoten op donderdag 6 juni in de bibliotheek in Bergentheim van een taalfeest waarbij ze volop konden spelen met boeken, taal en hun fantasie de vrije loop konden laten.

Dit voorjaar organiseert Bibliotheek Hardenberg, in samenwerking met scholen of kinderopvang, in totaal 34 taalfeesten met als thema 'Dit ben ik'. De taalfeesten zijn bedoeld om kinderen op verschillende manieren te laten genieten van (prenten)boeken, versjes, verhalen en het spelen met taal en fantasie. Bij een taalfeest luisteren kinderen niet alleen, ze worden ook uitgedaagd om goed te kijken naar de tekeningen in een boek, zelf te tekenen of met vingerpoppetjes te spelen. Ze ervaren met een spel hoe het is om te ruilen en worden uitgenodigd om te bewegen en te dansen. Verschillende vormen van spelen met taal en bezig-zijn-met-boeken passeren de revue.

Ook ouders doen mee aan de taalfeesten door verschillende spellen in een circuit van vijf opdrachten te begeleiden. Op deze manier is het een feest voor ouders, kinderen, scholen en de kinderopvang.