Hardenberg

Soulformatie zorgt voor swingende opening zomerseizoen

Door de redactie

Het Bostheater in Gramsbergen trapt het seizoen op zaterdag 18 mei (20.30 uur) af met een swingend optreden, waarbij het moeilijk zal worden om stil te blijven zitten.

De elfkoppige soulformatie Soul Vibration uit Groningen treedt op met vier groovy zangeressen, drie blazers en een ritmesectie van vier personen. De band speelt uitsluitend soulclassics uit de jaren 60/70. Wie kent ze niet, ballads en swingnummers van soulgrootheden als Otis Redding, Wilson Picket, Sam & Dave, Earth Wind and Fire, Queen of Soul Aretha Franklin en vele anderen. Soul Vibration vertolkt ze op een geheel eigen wijze. Je mag het niet missen. Voor een van de vier zangeressen is dit een heel bijzonder optreden. Kristel Olthuis is een echt Gramsberger aapje, die als klein meisje speelde op de plek waar ze 18 mei gaat optreden.

Optredens

De volgende optredens in Het Bostheater zijn: 1 juni Sjompiesingers met het vermaarde trio Ancora, dat shantyliederen zingt met een pop- en Ierse folksound, 29 juni een Nashville-avond met de band Back to Hank, woensdag 3 juli RegioBank-kindervoorstelling Coyte en Co met Engelse clown en goochelacts voor leerlingen de basisscholen, vrijdag 12 juli Bert Heerink & Friends, vrijdag 23 augustus een jeugdisco ter gelegenheid dat de zomervakantie voorbij is, zaterdag 24 augustus toneelvoorstelling van DITO Balkbrug en tot slot vrijdag 27 september Tim Akkerman sings The Boss met een ode aan Bruce Springsteen.

Het openluchttheater is in 1958 aangelegd in het Gramsberger Bosje en de eerste voorstelling van de plaatselijke toneelvereniging was op 18 juli 1959. Na tientallen jaren openluchtspelen te hebben gespeeld kwam daar een einde aan en raakte het theater in verval. Na een aantal jaren van voorbereiding heeft Stichting ProGram in 2016 een renovatieplan uitgevoerd en het openluchttheater heeft nu een terrassenstelsel en beschikt over ruim 300 comfortabel zittende stoelen. Begin 2018 is er een podiumoverkapping geplaatst.

Het Bostheater ligt in Gramsberger Bosje en is bereikbaar via de parkeerplaats van sportpark 't Hoge Holt.

JAAP HOEKZEMA