Hardenberg

SociaalCafé over alcoholpreventie

Door de redactie

In januari, ook wel Dry January genoemd, zetten weer veel Nederlanders het alcoholgebruik op pauze. Een mooi moment om het onderwerp op de agenda te zetten van het SociaalCafé in Veenlust in Bergenheim. Op donderdag 23 januari praten wethouder Alwin te Rietstap en partijen uit Bergentheim, Kloosterhaar en Sibculo met elkaar over alcoholgebruik en het voorkomen van problemen rondom alcohol in de kernen. De bijeenkomst duurt van 15.45 tot 17.30 uur.

Onderzoeken laten zien dat 19 procent van de jongeren in de gemeente Hardenberg drinkt voor hun 13e. Daarnaast heeft 60 procent van de jongeren in de leeftijdscategorie 15 en 16 jaar de afgelopen dertig dagen één keer of vaker alcohol gehad. Het percentage ouders dat het goed vindt dat hun kind voor zijn of haar 18e drinkt is hoog. De gemeente Hardenberg organiseert daarom samen met Vitaal Vechtdal, De Stuw en Tactus op donderdag 23 januari het SociaalCafé 'Alcohol' in Veenlust in Bergentheim.

SociaalCafé

Een SociaalCafé is een bijeenkomst waarbij allerlei partijen worden uitgenodigd, die affiniteit hebben met het onderwerp én hierin een bijdrage kunnen leveren. Dit keer gaat het dus over alcoholpreventie. De professionals geven aan dat er behoefte is aan een gezamenlijk plan om het alcoholgebruik te verminderen. De gemeente heeft daarom partijen uitgenodigd om samen verder te praten over een preventieve aanpak.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer