Hardenberg

Slechte eerste helft door SDO(W) 1 de das om

Ingezonden

Op een doordeweekse avond, woensdag 22 mei, trad het vlaggenschip van SDO thuis aan tegen kampioenskandidaat Midlandia uit Bunnik. De Reas-formatie was bij aanvang van de wedstrijd 'de rode lantaarn drager', en wilde punten pakken tegen de nummer twee van de competitie om zo te stijgen op de ranglijst. Het vorige duel tussen de twee ploegen eindigde, na een spannende slotfase, in een 10-10 gelijkspel. De thuisploeg wist dus dat het niet onmogelijk was om de veel hoger geklasseerde ploeg te verslaan.

SDO begon voortvarend aan de wedstrijd en nam de leiding met een score vanuit een doorloopbal, 1-0. Niet veel later wist ook Midlandia voor het eerst de korf te vinden, 1-1. Daarna kwam SDO er niet meer aan te pas. De ploeg had moeite met de verdedigende tactiek van de tegenstanders en maakte veel fouten. Midlandia oogde daarentegen erg scherp en liep uit naar 1-7. SDO speelde zwak, dus besloot coach Vincent Weghs een time-out aan te vragen. Dit had effect. In de slotfase van de eerste helft wist SDO zich redelijk te herpakken. De ploegen gingen rusten bij een 5-10 stand.

In de rust werd er gewisseld aan de zijde van de thuisploeg, de aanval werd voorzien van nieuw elan. Dit had een positief effect, de Oranjehemden namen het initiatief over van de bezoekers. Toch wist de thuisploeg het overwicht niet meteen om te zetten in veel doelpunten. Wel kwamen de SDO'ers gestaag dichterbij. Het werd 8-11, en even leek het erop dat de thuisploeg de spanning terug wist te brengen. Op dat moment wist Midlandia, na een fout aan SDO zijde, de korf te vinden, 8-12. Hiermee was de wedstrijd een aantal minuten voor tijd beslist. In de slotfase scoorden beide ploegen nog éénmaal. Einduitslag SDO – Midlandia 9-13.