Hardenberg

Slagharen tijdelijk tot Turfgat omgedoopt

Door de redactie

Slagharen kende vrijdagavond 21 februari een geweldige aftrap van het 47e Carnaval in Hofresidentie Ome Dries. Tijdens de traditionele receptie overhandigde wethouder Gitta Luiten de dorpssleutel van Slagharen voor enkele dagen aan Prins Hans de eerste. Hiermee zal hij de komende vier dagen de scepter zwaaien over het Turfgat.

"Met die sleutel geef ik hem het volste vertrouwen in zijn bestuurlijke capaciteiten als leider van het Turfgat", aldus de wethouder. Alvorens het feest los barste en in foute kleding lopende feestgangers sprak Prins Hans de eerste in een volle Hofresidentiel de feestgangers toe tijdens de traditionele jaarrede.

Jaarrede Prins Hans de tweede

"Er werd mij verteld dat tijdens de jaarrede demogelijkheid wordt geboden om punten aan te dragen richting de gemeente. Er werd mij ook verteld dat er in al die jaren nog nooit iets mee gedaan is door de bestuurlijke macht in Hardenberg", laat de Prins in zijn jaarrede horen. "Misschien is het dat Prins carnaval niet serieus genomen wordt, maar dat kan ik mij niet voorstellen. Of denken ze in Hardenberg dat we na vier dagen carnaval alles weer vergeten zijn? Dat klopt wel een beetje maar desalniettemin zullen we volhouden. Ik moet zeggen dat ik, na wat onderzoek, ook tot de conclusie ben gekomen dat het eigenlijk ook wel goed gaat met het Turfgat. Veel positieve ontwikkelingen in ons dorp, maar toch een paar opmerkingen", knikt de Prins richting wethouder Luiten. "De onveiligheid in de Herenstraat zou aanzienlijk verbeteren om een veilige oversteek (zebrapad)aan te leggen. Ook een puntje van ergernis is de parkeersituatie in de Herenstraat waar voetgangers vaak belemmerd worden door niet goed geparkeerde auto's. Tot slot wil ik nog een keer onder de aandacht brengen het probleem met de mobiele bereikbaarheid in ons dorp. De meeste van mijn voorgangers hebben hier al over gesproken en is overigens nog niets meegedaan. Rest mij niets anders meer te zeggen dat ik iedereen een mooi carnaval wens", besluit met een driewerf alaaf Prins Hans de tweede.