Hardenberg

Skeererseizoen van start

Ingezonden

Bij Schaats- en skeelervereniging Hou Streek uit Hardenberg kan je 's winters schaatstrainingen volgen en vanaf het voorjaar skeelertrainingen. Hierdoor kan je je conditie het hele jaar op peil houden en je vaardigheden behouden. Nu het schaatsseizoen voorbij is wordt het tijd om de skeelers weer te voorschijn te halen. Vanaf maandagavond 1 april wordt er weer wekelijks geskeelerd op de Combibaan in Gramsbergen.

Er zijn groepen enthousiaste jeugd- en volwassen leden. Zij krijgen training van ervaren en gemotiveerde trainers. De training voor de jeugd wordt gegeven van 18.30 tot 20.00 uur, gevolgd door de training voor volwassenen van 19.45 tot 21.15 uur. Er wordt getraind op meerdere niveaus. Bij de beginners, zowel jeugd als volwassen, staan de eerste trainingen in het teken van basistechnieken en veiligheid. Ook bij de gevorderden wordt het seizoen rustig begonnen om weer het gevoel van het skeeleren eigen te maken.

Op de donderdagavond wordt de mogelijkheid geboden voor een tweede training. Deze training is voor jeugd en volwassenen gezamenlijk en meer geschikt voor de gevorderde skeeleraar.

Jeugd van de basisschool kan ook op een laagdrempelige manier kennismaken met het skeeleren. Hou Streek biedt via de site HardenbergKids.nl de mogelijkheid deel te nemen aan een 6-weekse cursus, waarbij de kinderen de basistechnieken van het skeeleren krijgen aangeleerd. Deze cursus begint op maandag 8 april. Voor deelname aan een training is het dragen van helm en polsbescherming altijd verplicht, elleboog- en kniebescherming wordt aangeraden.

Meedoen? Meer informatie is te vinden op www.houstreek.nl.