Ommen

Sinterklaasintocht in Beerzerveld

Door de redactie

Sinterklaas en zijn zwarte pieten kwamen dit jaar in Beerzerveld. Dit jaar kwamen ze met de boot aan voor de hervormde kerk aan de Westerweg te Beerzerveld.

Udo Kampman, voorzitter van plaatselijk belang Beerzerveld Mariënberg, heette Sint en zijn pieten welkom. Daarna gingen de sint en zijn pieten in een stoomtreintje. Met dit treintje gingen ze alle straten van Beerzerveld door om diverse spelletjes te doen, samen met de kinderen. Zo deden ze onder andere koekhappen, ballontrappen, ballon opblazen met een fietspomp, stoelendans, touwtrekken, kruiwagenrace en blikgooien. Muziekvereniging ''De Broederband'' zorgde voor de muziek.

Na deze route werd het feest voorgezet in gymzaal De Sprong. Hier werden ook de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt.

De winnaars waren: In de leeftijd 0-3 jaar: eerste prijs: Indy Bolks; tweede prijs: Jesse Lotterman; derde prijs: Mitchel ter Burg.

In de leeftijd 4-6 jaar: eerste prijs: Lennon Hofsink; tweede prijs: Deborah Teunis; derde prijs: Finn Schonewille.

In de leeftijd 7-9 jaar: eerste prijs: Demi Braakman; tweede prijs: Julian Stoeten; derde prijs: Matthijs Tromp.

Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig gezongen en gedanst op sinterklaasliedjes. Ook mochten de kinderen nog een ritje maken met de stoomtrein. Dit vonden ze erg leuk. In Kulturhus 't Samenspel werd voor de kinderen van de groepen 6 tot en met 8 de film 'The incredible 2' gedraaid. Hier waren ongeveer 40 kinderen aanwezig.

Het was een geslaagde middag. Iedereen die zijn medewerking hieraan heeft verleend en een sponsorbijdrage heeft gegeven, willen ze dan ook hartelijk bedanken!

U kunt de foto's bekijken op de website van Plaatselijk Belang: www.beerzerveldmarienberg.nl