Hardenberg

Sicco en Gerdien Huizinga zestig jaar samen

Door de redactie

Aan de Adelaarsweg in Dedemsvaart hing maandag 21 oktober de spreekwoordelijke vlag uit. Aanleiding was het zestigjarige huwelijksjubileum van Sicco Huizinga en Gerdien Boessenkool. Het feest werd muzikaal een dag eerde al gevierd met kinderen en kleinkinderen.

Waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers bracht een felicitatiebezoek namens de gemeente Hardenberg aan het briljantenbruidspaar." We hebben wel eens een dipje gekend, maar nooit iets te klagen gehad" laat het bruidspaar met een tevreden glimlach weten. "Geluk dat bezegeld werd met vier kinderen en zeven kleinkinderen. De grote trots van de 88-jarige geboren en getogen Dedemsvaarter Sicco en zijn 84-jarige Gerdien, die in Vroomshoop in het gezin Boessenkool werd geboren.

Dubbele familie

Het paar leerde elkaar kennen via een familiefeestje." De broer van Gerdiens vader was getrouwd met de zuster van mijn moeder," licht Sicco toe. Volgens Gerdien was de kennismaking een vooropgezet plan van de familie. Sicco heeft er wat twijfels over, maar beiden zijn het eens dat het hoe dan ook goed heeft uitgepakt. Hij prijst zijn vrouw vooral om haar sociale inslag en zij roemt met name zijn behulpzaamheid.

Beiden hebben zich in de loop der jaren meer dan verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Zo waren zij onder andere het eerste ouderlingen echtpaar van de Gereformeerde kerk. Ook werkten beide jarenlang als vrijwilliger bij de Wereldwinkel. De guldens werd er onder andere verdiend door Sicco, die bij kwekerij Moerheim en daarna jarenlang op het kantoor bij Strabo. Gerdien was meer dan twintig jaar werkzaam als handwerkjuf bij wat tegenwoordig 'de Groen' heet." We zijn een gelukkig paar, genieten met name van ons gezin en proberen zoveel mogelijk een beetje actief te blijven. Ik fitness en Gerdien doet nog aan aquajogging," vertelt Sicco, die heel lang zingend door het leven is gegaan. Hij was meer dan zeventig jaar koorlid.