Hardenberg

SHP wisselt van bestuur

Door de redactie

Het Nieuwjaarsetentje van SHP kreeg op 16 januari meer het karakter van oud & nieuw. Het 'oude' bestuur nam afscheid en het 'nieuwe' bestuur werd officieel voorgesteld. Het afscheid werd verzorgd door de eveneens vertrekkende Roelie Brink en de introductie van de nieuwelingen nam kersverse voorzitter van bestuur, Erik Volkers, voor zijn rekening.

In de sfeervolle ambiance van de bistro van de Rheezerbelten was de sfeer geenszins melancholiek. Vrolijk werden herinneringen op gehaald en er werd hartelijk gelachen. Zoals altijd bestonden de gasten uit verschillende organisaties die nauw bij SHP betrokken zijn: o.a. De Toren, de gemeente, de schrijvers en de verkeersregelaars. Voor het nieuwe bestuur was het duidelijk even wennen. Voorzitter Erik Volkers kweet zich met veel genoegen van zijn taak: verbinden. Geïnteresseerd in de verhalen en meningen van de afzonderlijke organisaties schoof hij aan hun tafel aan. Na de voortreffelijke maaltijd brak het moment van afscheid aan. In een persoonlijke speech aan Henk Dunnewind en Gerrit Brunink dankte Roelie Brink de beide mannen voor getoonde inzet en betrokkenheid. Als dank ontvingen zij een fotoboek van de jaren waarin zij actief waren voor SHP. Ook penningmeester Pien van Oldenbarneveld nam na een jaar afscheid.

Daarna was het de beurt aan Volkers om zijn (voltallig vrouwelijke) bestuur voor te stellen: Evenementencoördinator Gea de Vries-Bos, algemeen bestuurslid Cyvon Janssen-Gaspersz en penningmeester Daniela Klein Koerkamp-Altena. Het nieuwe bestuur betekent een enorme verjongingsslag voor de organisatie. Volkers lichtte in zijn speech een tipje van de sluier op over de toekomst van SHP. Verjonging, maar ook verandering in structuur en betekenis.