Hardenberg

ShootsEnzo start met verkoopstyling en fotografie

Door de redactie

Deze week is Natasja Haandrikman binnen haar eigen bedrijf ShootsEnzo begonnen met het aanbieden van verkoopstyling en woning fotografie in Gramsbergen en omstreken. Ze heeft haar opleiding afgerond bij het erkende 'House of KIKI' (onder andere bekend van het programma: Uitstel van executie) en is aangesloten bij het CNVV (Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten).

Verkoopstyling loont. Haar doel is om mensen te helpen, met het sneller verkopen van hun woning tegen de hoogst mogelijke prijs. Ze past de 'hands-on' aanpak toe. Hierbij wordt niet gewerkt met dure rapporten en advies, maar gaan de handen echt uit de mouwen.

Wanneer de woning in de verkoop komt zijn de eerste 6 weken het belangrijkst om potentiële kopers te triggeren. Een juiste woningpresentatie, die een zo breed mogelijke doelgroep aanspreekt is alles bepalend. Natasja geeft aan dat de eerste blik op de foto's van een te koop staande woning in dit stadium voor 95 procent bepalend is of er een afspraak voor bezichtiging wordt gemaakt. Nu anno 2019 de markt weer is aangetrokken, moeten makelaars zich ook kunnen onderscheiden van hun concurrenten. Dat doen ze door de extra dienst verkoopstyling standaard aan te bieden in hun pakket. Ook voor huizenverkopers die hun woning al lange tijd, zonder resultaat in de verkoop hebben staan is er hoop. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de woningen die al 1,5 jaar te koop staan, gemiddeld binnen 3 maanden worden verkocht. Dit na restyling en plaatsen van goede en professionele foto's door een House of KIKI verkoopstylist. Onterecht wordt vaak gedacht dat verkoopstyling erg duur is, maar waar nu nog vaak gekozen wordt voor het verlagen van de vraagprijs (met stappen van 5000,- of 10.000,- euro) beginnen de prijzen voor verkoopstyling al vanaf 399,- euro. Dit is nog geen kwart procent van de gemiddelde vraagprijs van een woning in Nederland. Met haar gevoel voor styling en interieur, creativiteit, klantgerichtheid en haar ervaring om met een relatief klein budget een groot resultaat te bereiken start Natasja vol vertrouwen haar bedrijf.