Twenterand

Shoeby Vriezenveen Open Tennis Toernooi

Ingezonden

Van 9 t/m 15 september werd weer het jaarlijkse Shoeby Vriezenveen Open gehouden op de tennisclub Vriezenveen. In 19 onderdelen en 249 deelnemers, variërend van de hoogste categorie, met speelsterkte 2, tot en met de laagste categorie, met speelsterkte 8 werd er gestreden wie de zich de beste tennisspeler(s) mag noemen van dit jaarlijkse evenement. Iedere dag zat het schema bomvol en er zijn in deze week totaal 264 wedstrijden gespeeld, 639 sets en ruim 5000 games. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. Shoeby Vriezenveen Open is uitgegroeid tot het 1 na grootse toernooi in de regio. Tennisclub Vriezenveen mag hier trots op zijn.

Was het een aantal jaren geleden nog dat het ledenaantal bleef dalen, sinds 3 jaar zit de tennisclub weer in de lift en groeit het aantal leden aanzienlijk. Vele (ex) voetballers die vanwege leeftijd en/of blessures niet meer het niveau van voetbal aankunnen, besluiten om toch nog sportief bezig te willen zijn en sluiten zich aan bij de tennisclub. Mede door het groeiende aantal leden en vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de club kunnen wij blijven voortbestaan.

De organisatie van het toernooi heeft als doelstelling in 2020 het grootste toernooi te willen worden van de regio. Dat dit veel werk met zich meebrengt vinden zij alleen maar een uitdaging. Het is niet alleen het organiseren van het toernooi wat veel tijd kost. De spelers en toeschouwers moeten aandacht en zorg krijgen die ze verdienen. Door regelmatig met hapjes langs te gaan en wanneer spelers van de baan komen, deze een traktatie aan te bieden, biedt de tennisclub net dat extra waardoor het voor iedereen een toernooi is om naar uit te kijken. Gastvrijheid binnen een club is van essentieel belang. Je onderscheiden van de massa geeft je voorsprong. Doordat dat toernooicommissie en de kantinecommissie feilloos op elkaar ingespeeld zijn, kan tennisclub Vriezenveen dit bieden aan zijn leden.