Hardenberg

SGP doet mee aan Gedeputeerde Staten van Overijssel

Door de redactie

De SGP doet mee aan het nieuwe College van Gedeputeerde Staten van Overijssel en levert een gedeputeerde in de persoon van ir. Gert Harm ten Bolscher uit Rijssen. Het nieuwe College van Gedeputeerde Staten bestaat uit zes gedeputeerden en wordt gesteund door CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie en SGP. Het CDA levert twee gedeputeerden en de andere deelnemende partijen één. Het coalitieakkoord en de beoogde gedeputeerden zijn dinsdag 11 juni in Almelo gepresenteerd.Ten Bolscher heeft zin in de nieuwe uitdaging. Zijn plaats in Provinciale Staten wordt ingenomen door Jan Jonker uit Vriezenveen. Jonker stond nummer 3 en is ook SGP-gemeenteraadslid in de gemeente Twenterand.

Femke Teussink

Gert Harm ten Bolscher (50) stond nummer 2 op de Overijsselse SGP-lijst en maakt al enkele jaren deel uit van de SGP-Statenfractie. Ten Bolscher krijgt de portefeuille Landbouw en Natuur. Daarnaast gaat Ten Bolscher straks ook over Vergunningverlening, Huisvesting en Facilitaire Zaken. Ten Bolscher verruilt zijn baan als directeur bij Geas Energiewacht voor het dagelijks bestuur van de provincie. Eerder voerde hij het bewind over de Twentse vestiging van ingenieursbureau DWA. De andere beoogde gedeputeerden zijn: Eddy van Hijum (CDA), Roy de Witte (CDA), Monique van Haaf (VVD), Tijs de Bree (PvdA) en Bert Boerman (ChristenUnie).

Verrassend

SGP-lijsttrekker en onderhandelaar Dirk van Dijk is blij met het verrassende onderhandelingsresultaat. "Hoewel de SGP bij de laatste verkiezingen vrijwel overal stemmenwinst boekte, ben je met 2 zetels niet direct in beeld om mee te doen aan het college. Echter, we zijn bijzonder gemotiveerd om een bijdrage te leveren en de portefeuille die we krijgen is Gert Harm ten Bolscher op het lijf geschreven".

Gedeputeerde

Dat Van Dijk (67) zelf niet plaatsneemt op het pluche is een bewuste keus. "Ik ben er al langere tijd van overtuigd dat Gert Harm een uitstekende kandidaat is en toen hij zei bereid te zijn om gedeputeerde te worden, heb ik hem met volle overtuiging voorgedragen".