Hardenberg

Senioren ontmoeten elkaar in Daarlerveen

Door de redactie

120 senioren waren op woensdag 13 november in De Kruiskerk in Daarlerveen en zongen bij aanvang van deze ontmoetingsmiddag het eerste zondagsschoollied 'Daar ruist langs de wolken' van Eduard Gerdes.

De aanwezigen gingen even terug in de tijd. Eduard Gerdes stierf op 12 december 1898 en werd op het toen nog nieuwe kerkhof aan de Loolaan in Doetinchem begraven. Een gedenksteen op zijn graf werd betaald doordat alle zondagsschoolkinderen in Nederland een cent meebrachten voor de man die zoveel voor hen betekend had. Daarna gingen de aanwezigen terug in de tijd met 'Dorus'. Samen genieten van een gezellige muzikale en creatieve middag. Twee keer dertig minuten met onder andere 'de krokus en de hyacint', 'poesie mauw' en 'het borstellied' werden creatief en interactief uitgevoerd. Ook de pauze is een tijd van ontmoeten en bijpraten onder het genot van koffie, thee met iets lekkers erbij. De middag werd afgesloten met het lied 'Kroon Hem met gouden kroon' en gebed.

Beide kerken, De Schoof en De Kruiskerk, en Welzijn Ouderen Daarlerveen organiseren deze middagen niet alleen voor senioren uit Daarlerveen, ook 'ouderen' van de dagopvang zijn welkom. Meer informatie over de seniorenmiddagen en sponsoring bij Roelof Hekman, 0546-643151.