Hardenberg

Sekandar is voorleeskampioen van de provincie Overijssel

Door de redactie

Sekandar van Het Festival uit Zwolle heeft op 10 april 2019 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 22 mei aanstaande gaat Sekandar de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de schouwburg in Amstelveen. Als Sekandar wint mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2019 noemen.

MFA MENTINK HENGELO NL

Provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Sekandar heeft het in de voorrondes moeten opnemen tegen maar liefst 409 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart - en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale.

Sekandar las voor uit Max Kruimel, superheld op sokken van Rachel Renée Russell.

Rijnbrink, die de provinciale finale organiseerde, hoopt net als Sekandar dat híj op 22 mei tot nieuwe Nationale Voorleeskampioen wordt gekroond. Als de beker naar Overijssel komt is dat een hele eer: de provincie levert de beste voorlezer van Nederland die ook nog een jaar lang kinderdirecteur wordt van het Kinderboekenmuseum.

Op 22 mei neemt de kampioen uit Overijssel het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies. De jury bestaat dit jaar onder anderen uit Manon Sikkel (auteur en Kinderboekenambassadeur) en Bart Tuinman (Jeugdjournaal) en de finale wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.