Hardenberg

Second Dribble U10 kampioen, U16 net geen winst.

Ingezonden

Afgelopen zaterdag werden de laatste wedstrijden van dit seizoen gespeeld voor Second Dribble. De U10 moest zaterdagmorgen naar de Twente Buzzards in Hengelo toe voor het allerlaatste U10 toernooi. Door een plotselinge afmelding van een andere vereniging besloot Second Dribble hun grote U10team van 12 spelers in 2-en op te delen zodat er toch een volwaardig programma kon worden afgewerkt. Voor de resultaten maakte dat niet veel uit. Zowel team 1 als team 2 van Second Dribble speelden een ijzersterk toernooi. Second Dribble-1 won met 1 punt verschil hun 1e wedstrijd van Risne Stars. Team 2 versloeg in hun 1e wedstrijd Valley Bucketeers met overmacht. De onderlinge confrontatie tussen beide teams van Second Dribble was behoorlijk spannend. Second Dribble-2 wist deze wedstrijd net te winnen met 15-18. Vervolgens wisten beide teams ook hun laatste wedstrijden overtuigend te winnen. Second Dribble legde daardoor beslag op de 1e en 2e plaats in de einduitslag in hun poule. Over het hele seizoen was Second Dribble U10 het sterkste team en werd daardoor overtuigend kampioen seizoen 2018/2019.

Second Dribble U16 moest om 18:00 uur spelen in Deventer tegen Isala. In de 1e helft was Second Dribble niet helemaal bij de les. Gelukkig wist Isala daar niet optimaal van te profiteren waardoor beide teams vlak bij elkaar bleven. In de 2e helft was Second Dribble een stuk beter. Isala werd behoorlijk in het nauw gedreven. Helaas wist de Second Dribble het overwicht niet in winst om te zetten. Eindstand 60-53.

Wil je ook basketballen? Meedoen bij een training van één van onze teams kan altijd. De trainingsavonden zijn op maandag tot en met donderdag in sporthal De Kamp. Voor elke leeftijd is er een team. Daarnaast hebben we ook een prachtig rolstoel team. Ook daar mag je gerust een paar keer mee trainen. Je hoeft geen beperking te hebben. Wel veel inzet.

Zie voor meer info www.second-dribble.nl. Of stuur een mail naar secretaris@second-dribble.nl.