Hardenberg

SDO wint streekderby en behoudt de koppositie

Ingezonden

Afgelopen zaterdag troffen Blauw Zwart 1 en SDO 1 elkaar in Wierden. Voor SDO stond er vandaag veel op het spel. De Westerhaarse ploeg stond bij aanvang van de wedstrijd bovenaan de ranglijst, en wilde deze koppositie graag behouden. Blauw Zwart, kon bij winst op gelijke hoogte komen met de SDO.

De SDO ploeg van Vincent Weghs pakte een snelle voorsprong van 0-2. Na de vakwisseling wist ook Blauw Zwart de korf voor het eerst te vinden, gevolgd door opnieuw een doelpunt aan de kant van de SDO'ers, 1-3. Daarna walste SDO een periode lang over de thuisploeg heen, en sloeg een gat naar 1-6. Blauw Zwart bleef het antwoord schuldig, en vroeg een time-out aan. Dit leek effect te hebben, want er volgden twee doelpunten aan de kant van de thuisploeg, 3-6. Juist op het moment dat het geloof terug leek bij de thuisploeg, wist SDO weer tot scoren te komen, 3-7. Maar even daarna veranderde het spelbeeld compleet, en wist Blauw Zwart het gat te verkleinen. Na de eerste 30 minuten floot de arbiter bij een 8-9 stand af voor de rust.

Na rust kwam de thuisploeg sterk terug. Met drie opeenvolgende treffers boog men de achterstand om in een voorsprong, 11-9. SDO liet zich niet van de wijs brengen en kwam vrij snel weer op gelijke hoogte, 11-11. Even later viel opnieuw de bal door het mandje, 11-12. In de daaropvolgende aanval maakte Blauw Zwart gelijk, 12-12. En zo ging het een tijdlang door. SDO pakte steeds weer de voorsprong van één doelpunt, maar Blauw Zwart wist iedere keer weer op gelijke hoogte te komen. Een aantal minuten voor het einde ...16-16. Dit duel kon dus nog alle kanten op. Maar juist op dat moment schakelde SDO een tandje bij. SDO wist drie keer op rij tot scoren te komen, en sloegen een gat naar 16-19. Toch was de wedstrijd niet gespeeld. Blauw Zwart kroop in de slotminuten weer dichterbij, het werd 18-19. In de absolute slotfase kreeg de thuisploeg nog kansen op gelijke hoogte te komen, en kregen de bezoekers een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand Blauw Zwart 1 – SDO 1: 18-19.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer