Hardenberg

SDO te sterk voor Avereest

Ingezonden

Op zaterdag 7 januari speelde het eerste team van korfbalvereniging Avereest/Peter Deen uit Dedemsvaart de eerste wedstrijd van 2017. SDO 3 uit Westerhaar was de tegenstander. Het was anderhalve maand geleden dat Avereest zijn laatste wedstrijd had gespeeld. Het spelritme was daarom ver te zoeken.

Het gebrek aan ritme was vooral in de eerste tien minuten zichtbaar. Na tien minuten stond Avereest met 3-0 achter. Daarna kwam Avereest goed terug. Afstandsschoten van Len en Stefan en een doorloopbal van Arjan brachten Avereest weer langszij. Vervolgens had SDO een sterke periode waarin zij uitliepen tot 4-7. Uiteindelijk bracht Len met een afstandsschot de stand op 7-5, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft kwam Robert in het veld, waarna hij al binnen twintig seconden de achterstand verkleinde tot 7-6. SDO bracht de stand met twee rake schoten echter op 9-6. Vervolgens brachten Robert en Sanne de stand terug tot 9-8. Hierna volgde een periode waarin Avereest en SDO om de beurt een doelpunt scoorden. Zodoende was de stand tien minuten voor het einde 13-11. Avereest begon nog aan een laatste offensief om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dit was niet genoeg. Robert bracht met een afstandsschot de eindstand op 13-12. Zo eindigde de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in een deceptie. Als Avereest voor de titel wil gaan, zal het de komende weken wel punten moeten gaan pakken.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer