Hardenberg

SDG Ane collecteert mobiel voor Cultuurfonds

Door de redactie

Van 22 tot en met 30 mei is de speciale jubileumeditie van de Anjeractie voor het Prins Bernhard Cultuurfonds dat dit jaar tachtig jaar bestaat. Ook de SDG Ane collecteert komende week, vanwege de coronacrisis niet met een collectebus maar per mobiel.

Dit jaar zal de collecte voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website anjeractie.nl. Vanwege het 80-jarig bestaan van Het Prins Bernhard Cultuurfonds mogen alle collecterende verenigingen dit jaar honderd procent van de opbrengst zelf houden.

Met de jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto 'houd cultuur in de buurt levend'. Mede dankzij de Anjeractie opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel in 2019 ruim driehonderd projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. In totaal was daarmee een bedrag van 765.000 euro gemoeid.