Hardenberg

Schout Doddestraat wordt aangepakt

Door de redactie

Het Almelose deel van De Schout Doddestraat wordt dit najaar opgeknapt. De gemeente Twenterand hoeft dus niet bij Almelo aan te dringen op spoedig herstel van de weg die er ronduit slecht bij ligt. Dat blijkt uit de beantwoording van het college op vragen van VVD Twenterand die het college had gevraagd Almelo te bewegen de weg te herstellen.

De Schout Doddestraat is een belangrijke verbindingsweg voor veel sportverenigingen in Vriezenveen en wordt gebruikt door allerlei soorten verkeer. Voor leden van Vriezenveense verenigingen, maar ook door bezoekende verenigingen. Met auto, fiets of touringcar. De staat van onderhoud van deze weg in de gemeente Twenterand is uitstekend, het deel dat in buurgemeente Almelo ligt is schrikbarend slecht. Zo slecht zelfs dat dit deel van de Schout Doddestraat ronduit gevaarlijk is voor fietsers, maar ook voor het overige verkeer.

VVD had er daarom bij B&W van Twenterand op aangedrongen om in overleg te gaan met Almelo en deze gemeente eventueel te bewegen iets te doen aan de slechte staat van de weg. Dat overleg heeft inmiddels plaatsgevonden en daaruit is gebleken dat Almelo de weg dit najaar gaat reconstrueren. Dit deel van de Schout Doddestraat wordt dan ook een 60 km/u-zone.