Hardenberg

Schoolzwemmen ook opgepakt door ARS in Baalder

Door de redactie

Als tweede basisschool in de gemeente Hardenberg heeft De ARS uit Baalder het schoolzwemmen in het lesprogramma opgenomen. Nadat De Morgenster al een tijdje het schoolzwemmen vol enthousiasme opgepakt had, volgt nu ook de ARS.

"Wij vinden het uit oogpunt van veiligheid belangrijk dat kinderen leren zwemmen. Daarbij ontlast het de ouders en versterkt het de onderlinge band tussen de kinderen. Ook is het een prachtige manier om de bewegingslessen uit te breiden.

Tegelijk kunnen we ook op deze manier het verschil maken richting andere scholen. Sommige kinderen hebben angst voor water. Tijdens het schoolzwemmen worden zij op een hele natuurlijke, ongedwongen wijze meegenomen door de andere kinderen. We zien in dat opzicht iets heel moois gebeuren. De ouders betalen de zwemlessen. Het vervoer hebben wij mede kunnen realiseren dankzij de medewerking met kinderopvangpartner Kids 'n Ko", vertelt Wilco Nijland. De kinderen van De ARS krijgen één keer per week een half uur zwemles in zwemblad De Slag om zo hun zwemvaardigheden te verbeteren. Het doel is om zo vanaf groep 1 (4 jaar en 9 maanden) tot en met groep 3een Zwem-ABC diploma te behalen.