Hardenberg

Schoolmoestuinproject Baalder viert feest

Door de redactie

Deze week is het alweer vijf jaar geleden dat de schoolmoestuin in Baalder is gestart. De tuin is een samenwerking tussen Zone-college, de Wijkvereniging, Baalderborg ARS Elzenhof en OBS Baalder. Het project wordt begeleid door vrijwilligers uit de wijk.

De moestuin is vijf jaar geleden gestart met geld dat is verkregen uit het Oranje Fonds nl. Groen Dichterbij. Elke week komen er leerlingen van de basisscholen uit de wijk met veel plezier kennis maken met het moestuin tuinieren. Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met het zaaien, groeien en oogsten van diverse groenten. Verder maken de kinderen vogelverschrikkers, luizenpotjes en slakkenvallen om op een ecologische manier te leren bestrijden. Naast de moestuin ligt er een randje bloemen voor de bijen. Want zonder bijen géén bestuiving en dus geen groenten.

Het vijfjarig bestaan wordt door de vrijwilligers gevierd met een hapje en drankje. Ook zal de moestuin feestelijk versierd worden. U bent van harte welkom om eens een keer te komen kijken bij de moestuin. Op de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag kunt u de vrijwilligers en leerlingen aan het werk zien. Ze leiden u van harte rond in de tuin en kunnen u er ook alles over vertellen. De Wijkboerderij is te vinden aan de Beekberg 45 in Baalder.