Kinderpersbureau

Schoolkorfbaltoernooi 2018

Griejte Grendelman

Sporten is belangrijk, daarom is op woensdag 19 september een korfbaltoernooi gehouden. Dit gebeurde bij korfbalvereniging UNI in Kloosterhaar.

Door Benthe Raué

Het is een speciaal toernooi voor de scholen van gemeente Hardenberg. Tijdens dit toernooi spelen de kinderen verschillende wedstrijden onder begeleiding van hun coach. De scheidsrechter hielp ook door te fluiten bij foutjes en vervolgens uit te leggen. Door mee te doen aan dit toernooi leren kinderen wat korfbal is, en dat sporten ook leuk kan zijn! Voor groep 5/6 werd het vanaf 13.30 uur gehouden. Voor groep 7/8 vanaf 18.00 uur. Korfbal draait om teamwork. Dit is erg belangrijk, zo leren kinderen om te gaan met anderen. Het is ook goed dat jongens en meisjes in 1 team zitten.

De finale van 7/8 werd gespeeld tussen de Fontein 1 en Fontein 2. Maar de Fontein 2 was net iets beter, dus de winnaar van de avond was Fontein 2. Op de tweede plek stond Fontein 1. Op de derde plek Windesheim.

De winnaar van groep 5/6 was obs Cantecleer. Rianne Dam van korfbalvereniging UNI vindt dit toernooi belangrijk zodat kinderen kennis maken met korfbal en ook geeft ze aan dat sporten voor iedereen belangrijk is.

 

Geïnteresseerd?

Ga dan naar korfbalvereniging bij jou in de buurt!