Hardenberg

Scholieren in gesprek met staatssecretaris

Door de redactie

Op donderdag 14 maart was staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid in Jongerencentrum Chill Out in Dedemsvaart voor een ontmoeting met scholieren en docenten.

G.Brokelman

Blokhuis zou aanvankelijk samen met minister Arie Slob voor Onderwijs komen. Samen zouden zij aanwezig zijn bij een ontmoeting met leerlingen en docenten van het Vechtdal College en de Zeven Linden. Slob kan vanwege de drukke agenda van de Tweede Kamer het bezoek niet meemaken. Wel waren er enkele (kandidaat) statenleden bij het bezoek aanwezig. Het bezoek vond onder meer plaats in het kader van de campagne van de ChristenUnie Overijssel.

IJslands preventiemodel

Paul Blokhuis werd geïnformeerd over de eerste resultaten van de preventieaanpak van de gemeente Hardenberg volgens het IJslands model. Het Vechtdal College en De Zeven Linden doen daaraan mee. Het gaat in het IJslands preventiemodel om preventiebeleid rondom alcohol, roken en drugs. Wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg deelde de eerste resultaten van de enquête waaraan de leerlingen en ouders van de beide scholen hebben deelgenomen. Blokhuis ging hierover met jongeren in gesprek.

De IJslandse aanpak wordt als succesvol beschouwd en past bij het preventieve beleid waar de gemeente Hardenberg op inzet. In het model wordt nagegaan welke risicovergrotende factoren er zijn en hoe die aangepakt kunnen worden. Op basis van de uitkomsten van de enquête wil Hardenberg doelgerichter preventiebeleid ontwikkelen.

G.Brokelman