Hardenberg

Scholieren doen verslag van Radiodag

Door de redactie

Onze groep 7\8 van het 't Spectrum is op woensdag 11 maart naar Erm gegaan naar het radiostation van Team FM. Toen we aankwamen waren er al heel veel voorbereidingen gedaan. We kregen eerst wat drinken. Iedereen had drie cupcakes voor zich op een bordje. We kregen allerlei versiering voor de cupcakes. Toen we klaar waren met de cupcakes versieren gingen ze kijken welke cupcakes ze het mooiste vonden. Die won een Team FM T-shirt.

Terwijl we de cupcakes maakten, gingen er ook kinderen live op de radio. De ouders van de kinderen konden een app downloaden waarmee je het kind kon horen en zien. De radioman hield een interview met de kinderen. Dat was best wel spannend maar wel super leuk. Toen kwamen ook nog Angela en René van ANBI stichting Knuffelkonijntjes. Met hun stichting worden konijnen speciaal gefokt en getraind, zodat ze een speciale aantrekkingskracht hebben door hun zachte, harige vacht. Ze zijn daardoor erg rustig, niet bijterig en laten zich graag op schoot aaien. Hun konijnen laten mensen weer even genieten, lachen en vooral even vergeten dat ze ziek zijn, druk, gehandicapt of gewoon anders zijn.

Dit wordt bereikt door: Laten knuffelen en spelen met de konijnen; Mensen oogcontact laten maken met het konijn; Mensen leren hoe ze de konijnen moeten benaderen, aanhalen, borstelen et cetera; Bespreken hoe konijnen zich voelen in bepaalde situatie; De reactie van het dier op het gedrag van mensen bespreken; Met mensen praten over hun eigen (huis)dieren (van vroeger).

De konijnen zijn uiteraard ook zeer geschikt als huisdieren. Met de aankoop van een jong konijntje bij konijnenstal ´Het Knuffelkonijn´ steunt men de stichting de Knuffelkonijntjes. Voor meer informatie kan je ook kijken op hun site hetknuffelkonijn.nl. We vonden het een mooi verhaal om naar te luisteren en heel interessant. We hebben een superleuke dag bij Team FM gehad.

Lieze en Tess van het 't Spectrum