Hardenberg

Schildersvakopleiding nu ook in Hardenberg

Door de redactie

Sinds kort is er een vestiging van de Schildersvakopleiding in Hardenberg. Afgelopen maandag werd de intentieverklaring voor een goede samenwerking tussen Regionaal Techniek Centrum (RTC) Hardenberg en de Schildersvakopleiding Hardenberg getekend, wat de oprichting officieel maakte.

Nu er, naast 23 andere vestigingen in Nederland, ook een Schildersvakopleiding is in Hardenberg, hoeven scholieren uit de omgeving niet (langer) naar bijvoorbeeld Zwolle te reizen om de opleiding tot Schilder MBO niveau 2 of 3 te volgen. Daarnaast staan er in en om Hardenberg veel schildersbedrijven te springen om leerling-schilders en deze kans wordt hen nu geboden door de Schildersvakopleiding Hardenberg.

Na een succesvolle proefperiode krijgen leerlingen van de Schildersvakopleiding een arbeidscontract voor twee jaar, geheel volgens de Schilders-cao. Mocht een leerling na de opleiding Schilder MBO niveau 2 ook nog niveau 3 willen volgen, dan krijgt hij of zij opnieuw een tweejarig arbeidscontract. Instromen is bij Schildersvakopleiding Hardenberg op elk moment in het jaar mogelijk.

Open Dag

Op donderdag 7 februari van 15.00 tot 21.00 uur, is er bij RTC Hardenberg een open dag waarop geïnteresseerden informatie krijgen over alle opleidingen die het centrum biedt, inclusief de Schildersvakopleiding. Scholieren die nog niet goed weten wat zij willen worden of welke opleiding het beste bij hen past, kunnen hier terecht om al hun vragen te stellen en antwoorden te krijgen.

Aanmelden voor de Schildersvakopleiding Hardenberg kan via: www.onderhoudnlopleidingen.nl/schilder-worden.