Ommen

Scheepshout voor Ommer Vechtzomp aangekomen

Door de redactie

Het bouwen aan de Ommer Vechtzomp kan beginnen. Op woensdag 17 juni is de stam voor de mast van 14,5 meter gelost en vervoerd naar de werkplaats van de Vechtzomp. Die bevindt zich bij Molen de Lelie aan het Molenpad 7.

Het was nog een hele onderneming om de stam daar te krijgen en een mooi en gedenkwaardig moment voor de bouw van de Ommer Vechtzomp. Nu het hout voor de mast aanwezig is, kan daadwerkelijk begonnen worden met de bouw. Al een aantal jaren leeft in Ommen het plan een Vechtzomp te bouwen. De zomp kan het 'gat' vullen in het vaargebied tussen Gramsbergen en Dalfsen, waar al een Vechtzomp in de vaart is. Dankzij de Ommer Vechtzomp ontstaat er aansluiting met de andere zompen en wordt de hele Vecht bestreken.

De Ommer zomp wordt gebouwd door vrijwilligers die daarbij de bouwmaterialen zoveel mogelijk uit het eigen Vechtdal betrekken. Bij de bouw worden zij begeleid door deskundig bouwmeester Harmen Timmerman. De bouwperiode bedraagt zeker drie jaar. Wilt u meer informatie over de Ommer Vechtzomp? Kijkt u dan eens op www.ommervechtzomp.nl.