Hardenberg

Scheef wegdek wordt vervangen

Door de redactie

De scheef liggende bestrating op de hoek Wethouder Paarhuisstraat / Varsenerstraat wordt dit voorjaar vervangen. Dat blijkt uit antwoorden die het college geeft op vragen die de fractie van VOV hierover stelde.

Eerder had de fractie van de VOV in de raadscommissie al vragen gesteld over de vernieuwde bestrating ter hoogte van de HEMA. De VOV constateert dat de nieuwe bestrating zodanig is aangelegd dat deze vanaf het winkelpand in de richting van de parkeerplaats zeer scheef afloopt. Namens het college legde plaatsvervangend wethouder Bongers in deze raadscommissie uit dat er tijdens de aanleg van de nieuwe bestrating een en ander niet goed is gegaan en dat dit in het voorjaar 2019 hersteld gaat worden.

De rijbaan op de hoek van de Wethouder Paarhuisstraat-Varsenerstraat is, in opdracht van de gemeente, uitgevoerd als bouwstraat. Deze inrichting zou van korte duur zijn omdat de rest van het bouwprogramma aansluitend zou plaatsvinden. De doorlooptijd van de rest van het bouwprogramma in deze straat is echter langer geworden, waardoor de bouwstraat nu wordt gebruikt als een reguliere openbare weg, terwijl dit niet de bedoeling was bij de aanvang van deze werkzaamheden. Voor een langer gebruik van deze bouwstraat dient het afschot zodanig aangepast te worden dat de beloopbaarheid verbeterd. Dit wordt zo snel mogelijk uitgevoerd, mits de weersomstandigheden het toelaten. Overigens is dit wegvak wel opgenomen in de strooiroute van de gladheidsbestrijding.