Hardenberg

Schaatsgroep Zaltbommel in het nieuw gestoken

Ingezonden

Na negen jaar in rode outfits te hebben geschaatst, is onze clubkleding versleten en was het tijd voor iets nieuws. De oude broek was niet flatteus en scheen zelfs een beetje door. De afgelopen jaren was dat knalrode pak voor sommige mensen een onneembaar obstakel om lid te worden. Romy en Titia, twee enthousiaste leden vormden de kledingcommissie, kregen de opdracht mee om een sponsor te zoeken en toch ook de clubkleuren in ere te houden. Dat is ze goed gelukt, iedereen is blij met het resultaat. Niet alleen vanwege het ontwerp, maar ook vanwege de kwaliteit en de pasvorm.

Dit is dus het juiste moment om leden te werven. Sport je graag in de buitenlucht en wil je stevig staan op glad ijs. Schaatsgroep Zaltbommel leert je de juiste techniek en zorgt voor gezelligheid. Wij trainen wekelijks op zaterdagochtend om 10:00 in Eindhoven op de 400-meter baan. We starten met een gezamenlijke warming-up en na de training drinken we met z'n allen gezellig een kopje koffie. Als er natuurijs is, trainen we op een mooie plek in de natuur en doen we mee aan toertochten. Het schaatsseizoen sluiten we in het voorjaar af met een etentje en in de zomer is er een fietstocht.

Onze club bestaat uit zo'n 50 volwassen leden. Bij de meeste clubs zijn vrouwen in de minderheid maar bij ons de man-vrouw verdeling zowat fifty-fifty. Er zijn drie enthousiaste trainers en daarmee ook drie trainingsgroepen. Wekelijks staan er per groep ongeveer 10 mensen te trappelen, hierdoor kunnen de trainers iedereen voldoende tijd en aandacht geven om de techniek te leren en te verbeteren. De groepen zijn ingedeeld in 3 niveaus, de trainers delen ieder seizoen opnieuw de groepen in.

Om ons te leren kennen bieden we je een paar gratis proeftrainingen aan. Mocht je daarna nog steeds enthousiast zijn, dan hopen we je te verwelkomen als lid. Het seizoen loop van half oktober tot medio maart.

Voor meer informatie en om je aan te melden, kijk op www.schaatsgroepzaltbommel.nl onder 'lidmaatschap'. En voor het vervoer, veel leden carpoolen vanaf de Esso aan de Steenweg.