Hardenberg

Schaaknieuws

Ingezonden

Afgelopen vrijdag werd een toppartij gespeeld in de Pothof tussen Arie Spuij en Leo Klapwijk. Het jong talent bracht maar liefst een stukoffer in de opening tegen oudgediende Klapwijk, won daarna een toren en bleef aanval houden. Proficiat!

Peter Mijnheer won van Arie van Wageningen, terwijl Mark Benninga met zwart tegen Jan v.d. Veen een debacle was. Na e4 e5 Paard f3 Paard c6 Loper b5 Paard f6 0-0 was e5 echt een blunder. Jan sleepte het punt dan ook zonder moeite naar binnen.

Rutger Hesselink speelde met zwart een zeer fraaie partij tegen Jasper Hamhuis en won doordat Jasper een stuk weggaf. Henk Brons won gemakkelijk van Jan Bosch doordat deze te veel gevaren toeliet. Dinand Wilps kreeg met zwart aanval tegen Bernard van Lenthe, maar Bernard wist de aanval af te slaan. Na een stukkenruilactie stond Bernard beter en trok aan het langste eind.

Monaf Azzam won al snel van Harry Heinen en was daar heel blij mee.

Vorige week werden ook diverse interessante partijen in de Pothof gespeeld. Peter Mijnheer won ook toen en wel tegen Caroline Slingerland met een torenoffer tegen mataanval.

Arie Spuij behaalde een zeer fraaie remise tegen semigrootmeester Richard Hendriks, had eigenlijk zelfs moeten winnen!

Mark Benninga kreeg in het Frans tegen Leo Klapwijk aanvankelijk licht openingsvoordeel, maar deed het daarna verkeerd en verloor.

Jan Bosch hield remise tegen Jasper Hamhuis en dat mag best wel in de krant.

Jan v.d. Veen kreeg superieur spel tegen Marc Makkinje, terwijl Rutger Hesselink niemand minder dan tweedeteamspeler Joan Reinders de das wist om te doen. Niet gering!

Dinand Wilps won een toren tegen Monaf Azzam, terwijll ook Mehmet Yener te sterk bleek tegen Ahmed Abdelaal.

Zeer ongezellig was gisteren de afwezigheid van Huib die altijd zo geweldig voor de koffie zorgt. De schaakredactie krijgt steeds meer de indruk dat deze zaak nog lang niet over is en dat alleen schuilen bij de Koning der Koningen en de Heer der Heren hier echte uitkomst brengt....