Hardenberg

Sc Lutten wint enigszins gelukkig in Nijeveen

Ingezonden

Na twee weken zonder competitievoetbal te zijn geweest, mocht Sc Lutten zaterdag 9 maart de verre reis naar Nijeveen maken om aldaar te voetballen tegen de lantaarndrager van de 3e klasse D Noord: SVN '69

De weersomstandigheden waren niet aantrekkelijk, zowel voor de voetballers als het publiek, om de wedstrijd mee te maken. Het weer was compleet in de war: heel veel wind, enorme buien met striemende regen en zelfs hagelstenen. Het was afzien voor iedereen, die zich buiten het clubhuis van SVN '69, op of rondom het veld bevond.

Voor Sc Lutten begon de wedstrijd voortvarend: in de tweede minuut van de wedstrijd werd Nick Lamberink door verdediger Kevin van der Veen omver gelopen in het zestienmetergebied. De goed leidende scheidsrechter Strampel wees naar de stip, waarvan Ronald Kosse de 0-1 in het doel van de jubilerende vereniging (50 jaar) mocht schieten. Verder hadden de zwartwitten de wind in de rug en wisten hiervan duidelijk te profiteren. Dit leidde in de 10e minuut tot 0-2 door een doelpunt van Nick Lamberink, die gebruik wist te maken van een misverstand in de verdediging van de thuisclub.

De wind bleef onstuimig te keer gaan en dat was duidelijk in het voordeel van de gasten, maar het leverde wel doelrijpe kansen op, maar geen doelpunten.

Tegen het einde van de eerste helft werd SVN '69 enkele keren gevaarlijk. Een doelpoging in de laatste minuten van de eerste helft werd prima door doelman Lars Mulder gepareerd door de bal over de lat te tikken. Even later was hij kansloos bij een schermutseling voor het doel. Via de paal en doelman Mulder wist verdediger Kevin van der Veen de bal in het doel te glijden. Hiermee brak de ruststand van 1-2 aan.

Tweede helft

In de tweede helft mocht de thuisclub profiteren van het windvoordeel. Sc Lutten werd in de verdrukking geduwd en moest doelman Mulder enkele keren reddend optreden.

Sc Lutten kwam slechts sporadisch toe aan een tegenaanval. In de 60ste minuut leidde dit bijna tot de 1-3. Via een snel uitgevoerde aanval, opgezet via Rick de Gooijer, wist Ronald Kosse niet te scoren.

Hierna nam SVN '69 nog meer het initiatief en waren er vele spelsituaties voor het doel van Sc Lutten. In de 67ste minuut leek SVN'69 te scoren: een bal werd al of niet over de doellijn door David Koopman uit het doel gewerkt. De scheidsrechter kon dit niet waarnemen, geen VAR moment, omdat hij te ver van de situatie stond. En de assistent scheidsrechter van Sc Lutten hield zijn vlag omlaag, al of niet terecht.

Daarna werden de gemoederen in en rond het veld verhit. En de een na de andere aanval kwam richting het doel van Sc Lutten en met veel kunst- en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen. De gemoederen in en rond het veld kregen een verdere impuls tot heftigheid toen een advies van de assistent-scheidsrechter van SVN '69 terecht door de scheidsrechter niet werd overgenomen. Door uitstekend met de aanval mee te lopen werd dit signaal genegeerd. De aanval mocht doorgaan en uit een prima voorzet van Ewoud Altena wist Ronald Kosse nu wel de 1-3 te scoren. Daarna moest Sc Lutten volledig aan de bak: iedereen, die ook maar enigszins verdedigen kon, werd ingezet om de laatste aanvallen van SVN '69 te pareren en daardoor bleef de stand op 1-3. Uiteindelijk gingen de zwartwitten enigszins gelukkig met de drie punten naar huis. Voor de thuisclub was dit sneu, want zij hadden meer verdiend en werden door deze nederlaag nog vaster op de laatste plek gedrukt.