Hardenberg

Sc Lutten verliest in een stormachtig duel van Hardenberg '85

Door de redactie

De zuidwester stormwind speelde een grote rol in de streekderby tussen Hardenberg '85 tegen Sc Lutten op zaterdag 9 februari. Deze had een grote invloed op de kwaliteit van de wedstrijd: het veldspel van beide ploegen was gedurende de gehele wedstrijd van een zeer bedenkelijk niveau. Hardenberg '85 kwam af en toe tot aanvaardbaar spel, maar Sc Lutten bakte er weinig van.

In de eerste helft viel er weinig te beleven voor de toeschouwers. Het duurde tot de 23ste minuut voordat de zwartwitten gevaarlijk voor het doel van de blauwen kwamen: een schot dat op doel leek te gaan.

Daarna was de thuisclub de bovenliggende ploeg, mede dankzij de goed spelende linkerverdediger van Hardenberg '85: Jeffrey Brinkman, die met de wind in de rug een paar gevaarlijk afzwaaiende voorzetten richting het doel van Sc Lutten losliet, maar zijn medespelers maakten hiervan geen gebruik om te scoren. Uiteindelijk brak de rust met 0-0 aan, geen verrassing overigens gezien het spelpeil.

Tweede helft

In de tweede helft had Sc Lutten de wind in de rug en leek gevaarlijk te worden, want de eerste gevaarlijke aanval was voor de zwartwitten, maar de poging op doel werd gepareerd door doelman Stefan Kortman.

Daarna kabbelde het spel voort totdat Rick Koelman de slapende verdediging van Sc Lutten wakker schudde door Peter Gerholt op maat te bedienen en deze scoorde fraai: 1-0. Daarna probeerde Sc Lutten wel iets terug te doen, maar men kwam niet tot enig gevaar voor het doel van Hardenberg '85. Het bleef bij af en toe een schot van afstand, dat weinig gevaar opleverde. Ondanks het inbrengen van wisselspelers (Frank Altena voor Nick Weekamp en later Abe Veltink voor Ewoud Altena) bleef Sc Lutten gevaarloos. Het waren de blauwen die nog de mooiste kansen creëerden, maar gelukkig deed doelman Lars Mulder niet mee in de malaise van het slechte spel. Hij behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Na 100 minuten voetballen hield de scheidsrechter het voor gezien en kwam er een eind aan een wedstrijd, die niets opleverde, in ieder geval geen punt. Het verlies van punten werd nog groter door de rode kaart voor Jan van de Berg, nadat hij twee keer geel kreeg voor onbesuisd inkomen.

Echter wel sluiten positief af: de jeugdige Abe Veltink maakte een verdienstelijk debuut in het eerste elftal van Sc Lutten. Zijn naam Abe doet denken aan een grote voetballer van weleer: Abe Lenstra.

Aanstaande zaterdag speelt Lutten thuis tegen vv Bant, een laagvlieger in de derde klasse. Ti